"Tájékozatlanok a munkavállalók" - Tudósítás a szakképzési pillér győri szakmai egyeztető fórumáról

2014.03.28

A győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és Kollégium adott helyet március 26.-án szakmai fórumunknak, amelyről az Oxygén Hírügynökség tudósítást készített.

Bővebben

Szakmai egyeztető rendezvény a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskolában

2014.03.27

A rendezvényt Váczi Dorottya szakképzési pillérvezető nyitotta meg, rövid köszöntőjében ismertette a rendezvény programját, céljait. Majd Dr. Horváth Hanga megyei érdekvédelmi tanácsadó vette át a szót: bemutatta a LIGA Szakszervezeteket valamint annak tevékenységét. Tájékoztatott továbbá „A munkáért!” projekt egyes feladatairól és célkitűzéseiről, különös tekintettel a munkavállalói ismeretekkel kapcsolatos tananyag fejlesztésre. Előadása második felében pedig informálta az érdeklődőket a Baranyai Megyei LIGA Szakszervetek munkájáról és céljairól és nem utolsó sorban annak elérhetőségeiről.

Bővebben

A LIGA Szakszervezetek munkája a kollektív szerződéskötések elősegítése érdekében

2014.02.19

Ágazati tanácsadóink feladata a létező Ágazati Párbeszéd Bizottságok munkájának megismerése, az eddig elért eredmények feltárása, az ágazati kollektív szerződések tanulmányozása. A cél minél több ágazati kollektív szerződés megkötése.

Bővebben

Munkaadók vs. alkalmazottak: két év múlva minden más lesz?

2013.12.23

Két éven belül jelentősen megnőhet a kollektív szerződéssel rendelkező cégek száma, a munkavállalóknak pedig sokkal több ismeretük lesz a munkatörvénykönyvről - ígérik azok a szervezetek, amelyek részt vesznek "A Munkáért!" elnevezésű programban. Az uniós támogatásból megvalósuló kezdeményezés tanácsokat is ad a vállalkozóknak, a kérdés csak az, hogy lesz-e erre igény.

Bővebben

Pécsett dr. Berke Gyula is elmondta véleményét az új Mt-vel kapcsolatban

2013.11.20

Pécsett a Hotel Millenium konferenciatermében köszöntötte a vendégeket Kelemen Melinda, a kutatási pillér vezetője. Ismertette a projekt tartalmát, benne részletesen az új Munka Törvénykönyve országos hatásvizsgálatának elképzeléseit. Kitért arra is, hogy hogyan szeretnék a kutatást végigvinni, mely területeket és milyen módszerekkel tervezik a vizsgálatokat.

Bővebben

Utolsó szakmai fórumunk Győrben került megrendezésre

2013.12.02

Győrben került sor a bevezető szakmai fórumok utolsó rendezvényére. A rendezvénysorozat célja az volt, hogy a különböző munkaterületről érkezők előadását hallgatva, a résztvevők elmondhassák véleményüket, tapasztalataikat, érvüket az új törvénykönyv módosítása, fejlesztése, vagy megtartása mellett.

Bővebben

Debrecenben újabb véleményeket hallhattunk az új Mt.-ről

2013.11.14

Debrecenben is megrendezésre került az új Munka Törvénykönyvének országos hatásvizsgálatára irányuló kutatási pillér szakmai fóruma. A kutatás a TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 ”A munkáért!” projekten belül valósul meg.
A fórumok céljairól a következő oldalon olvashatnak: Szakmai fórumok az új Mt.-ről 

Bővebben

Összefoglaló a szegedi Szakmai Fórumról

2013.11.11

November 7-én, szerdán került sor az új Munka Törvénykönyvének országos hatásvizsgálatára irányuló kutatási pillér harmadik szakmai fórumára. A kutatás a TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 ”A munkáért!” projekten belül valósul meg.
A fórumok céljairól a következő oldalon olvashatnak: Nyitó rendezvény Budapesten 

Bővebben

Következő szakmai fórumunk november 7-én Szegeden, a Mátrix Hotelben

2013.11.05

A LIGA Szakszervezetek vezeti az új Munka törvénykönyvének országos hatásvizsgálatára irányuló kutatási projektet. Ennek keretében szervezünk szakmai fórumokat. Cél, hogy a kutatásban érintettek kicseréljék az új Munka törvénykönyvvel kapcsolatos tapasztalataikat. Szeretettel várjuk az egyetemek képviselőit, kutatókat, jogalkalmazókat, bírókat és a szociális partnerek képviselőit!

Bővebben

Az Új Munka Törvénykönyvéről hallgathattak meg előadásokat a veszprémi Szakmai Fórumon

2013.10.25

Október 24-én, csütörtökön került sor az új Munka Törvénykönyvének országos hatásvizsgálatára irányuló kutatási pillér második szakmai fórumára. A kutatás a TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 ”A munkáért!” projekten belül valósul meg.
A fórumok céljairól a következő oldalon olvashatnak: www.liganet.hu/amunkaert/okt15

Bővebben

Szakmai fórumot tartott a LIGA az új Munka Törvénykönyv hatásvizsgálatával kapcsolatosan

2013.10.17

Október 15-én, kedden megrendezésre került a TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 "A munkáért!" projekten belül, az új Munka Törvénykönyvének országos hatásvizsgálatára irányuló kutatási pillér első szakmai fóruma.
A projekt keretében megszervezendő fórumok célja, hogy lehetőséget teremtsen a kutatásban érintettek számára, hogy az új Munka törvénykönyvvel kapcsolatos elméleti nézőpontjaikat és gyakorlati tapasztalataikat kicseréljék.

Bővebben

Ingyenes tanácsadás vállalkozásoknak

2013.09.25

Megkezdte "A Munkáért!" elnevezésű, európai uniós finanszírozású kétéves projekt megvalósítását a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a LIGA szakszervezetekkel, valamint a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségével (MGYOSZ) közös konzorciumban, ennek keretében ingyenes tanácsadást biztosítanak a vállalkozóknak.

Bővebben

Aláírták "A munkáért!" projekt támogatási szerződését

2013.07.26

A LIGA Szakszervezetek vezette konzorcium - amelynek tagja a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetsége (VOSZ), a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) - valamint az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Zrt. képviselői aláírták a munka világának fejlesztésére irányuló "A munkáért!" című projekt támogatási szerződését az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) Társadalmi Megújulás Operatív Programban (TÁMOP).

Bővebben

A LIGA nyerte a TÁMOP pályázatot

2013.07.17

A projekt célja a szociális párbeszédben és konzultációban résztvevő szervezetek kapacitásának megerősítése és együttműködésének elősegítése, a 2012. július 1-én hatályba lépett Munka Törvénykönyve széleskörű társadalmi hatásainak vizsgálata, a kollektív szerződések megkötésének támogatása és kiterjesztésük elősegítése, munkavállalói ismeretek szakképzésben történő oktatásának előkészítése, vállalkozói képzést és tapasztalatcserét elősegítő fórum létrehozása és működtetése.

Bővebben

Miskolcon is téma volt az új Munka törvénykönyve

2013.11.24

Az utolsó előtti szakmai fórumra Miskolcon, a Calimbra Wellness Hotel konferenciatermében került sor. Ezen a rendezvényen is a cél az volt, hogy a projektet ismertetve és a különböző munkaterületről érkezők előadását hallgatva, a résztvevők elmondhassák véleményüket, tapasztalataikat, érvüket az új Munka törvénykönyv módosítása, fejlesztése, vagy megtartása mellett.

Bővebben