Az Állami Nonprofit Szolgáltató megalakulása előtt

2014.11.01

2014. október 30-31-én Kápolnásnyéken került sor a LIGA Szakszervezetek norvég projekt keretében megtartott ágazati szemináriumára. A jelenlévők különböző ágazatok tisztségviselői, és a LIGA Szakszervezetek regionális képviselői voltak.

Bővebben

Az együttműködés versenyelőny

2014.11.12

A dolgok állása (State of play) címmel került sor a LIGA Szakszervezetek „a szociális dialógus kibővítése különböző szinteken” című norvég projektének záró konferenciájára 2014. november 6-7-én, Budapesten.

Bővebben

Program, tagság, sztrájkjog nélkül nincs megújulás

2014.05.13

2014. április 26-26-ig rendezte meg a LIGA Szakszervezetek a norvég projekt keretében tartott ágazati szemináriumát. A rendezvényt Árkovics István, a LIGA Szakszervezetek gazdasági alelnöke nyitotta meg. Elmondta, a szociális párbeszéd keretei az utóbbi időszakban leszűkültek, és a norvég program azért indult, hogy ezen a téren bővítse a munkavállalók szervezeteinek lehetőségeit.

Bővebben

Partnereket kell keresni

2014.10.09

A norvég projekt keretében ágazati szemináriumra került sor 2014. október 3-4-én Egerben. Az ülést Árkovics István gazdasági alelnök, és Gál Rezső, a LIGA Szakszervezetek társelnöke nyitotta meg, akik ismertetőt adtak a norvég projekt programjairól és eddigi elért eredményeiről.

Bővebben

A párbeszédet fejleszteni kell

2014.03.25

Monológ vagy dialóg? címmel rendezte meg a LIGA Szakszervezetek a norvég projekt félidős konferenciáját 2014. március 6-án és 7-én Budapesten. Az eseményen Tove Skarstein asszony Norvégia magyarországi nagykövete és Kai Krisstoffersen az EL and IT norvég szakszervezet képviselője is képviseltette magát.

Bővebben

Monológ vagy dialóg? - Konferencia a társadalmi párbeszédről

2014.03.03

A szociális dialógus kibővítése különböző szinteken projekt félidős konferenciája a főpályázó LIGA Szakszervezetek rendezésében Budapesten, az Aquincum Hotelben.

Bővebben

Ágazati konferencia Oslóban

2013.10.03

A LIGA Szakszervezetek Norvég projektjének ágazati konferenciájára került sor szeptember 30-án és október elsején, az LO norvég konföderáció székházban, Oslóban. Először Gál Rezső, az EVDSZ elnöke ismertette a projekt célját, és kapcsolódását a szervezeti célokhoz, majd Kai Christoffersen, a norvég Elektromos és IT dolgozók Szakszervezetének vezetője üdvözölte a résztvevőket. Ezt követően Monika Halberg oktatási részleg vezető, és Veder Blöjster, a nemzetközi részleg vezetője is üdvözölte a résztvevőket és a szakszervezeti munka egy-egy általuk ismert szeletéről beszéltek.

Bővebben

Őszi lendülettel

2013.09.22

Szeptember 20-21 között került megrendezésre a 3. ágazati szeminárium Balatongyörökon. A célcsoport ismét a szakszervezeti tisztségviselők voltak az energia szektorból. A 30 résztvevő között a projektben érintett minden ágazat képviseltette magát (villamosenergia-ipar, bányász, olaj, gázipar).

Bővebben

Norvég projekt - nincs megállás

2013.09.18

A nyári feltöltődés után őszeleji lendülettel folytatódik a Norvég projekt. Szeptember 20.-21.-én ismét ágazati szemináriumra (A csoport) hívjuk a projektben résztvevő ágazatok nemrég megválasztott tisztségviselőit, új tagjait és persze mindenkit, aki esetleg már a B csoportban részt vett.

Bővebben

Ágazatok itthon és Európában

2013.11.29

2013. november 15-16-án Hajdúszoboszlón került sor a Norvég projekt újabb ágazati tanfolyamára. Az eseményt Gál Rezső, az EVDSZ elnöke nyitotta meg, aki a projekt kertében lezajlott norvégiai ágazati konferenciáról beszélt, és arról, hogy a norvég tapasztalatok hogyan használhatók fel az elektromosenergia-ipari ágazati szövetségben, és általában az energetikai ágazatokban.

Bővebben

Társadalmi párbeszéd

2013.09.01

A társadalmi párbeszéd különböző formákat ölthet. Lehet kollektív alku, de a tárgyalás, konzultáció és kommunikáció más formáit is jelentheti a szociális partnerek és a kormány képviselői között. Jelen kiadvány célja, hogy a munkáltatók és szakszervezetek számára ösztönzést adjon a társadalmi párbeszéd népszerűsítéséhez.  

Bővebben

Tárgyalni tudni kell

2013.06.30

A norvég projekt második ágazati szemináriumát a LIGA Szakszervezetek 2013. június 14-től június15-ig rendezte meg Balatongyörökön. A második szeminárium az elsőre építkezett, de hangsúlyosabban volt tematikájában jelen a párbeszéd, a kollektív szerződések témaköre és a tárgyalási gyakorlatok.

Bővebben

Megmaradnak-e az állások a rezsicsökkentés után?

2013.06.07

Ágazati tanfolyam az energia-termelőkkel és szolgáltatókkal
A norvég projekt keretében 2013. május 31-től június elsejéig rendezte meg a LIGA Szakszervezetek első ágazati szemináriumát. A jelenlévők különböző ágazatok tisztségviselői voltak, de már az első nap lefolytatott bemutatkozás során kiderült, problémáikban sokkal több a közös, mint ami elválasztja őket.

Bővebben

Új honlapon a Norvég projekt - Szólj hozzá!

2013.04.15

A Norvég projekt célja, hogy elősegítse a különböző szinteken a szociális dialógus bővítését, elősegítse az európai kérdések hazai átültetését. A projekt továbbá a munkavállalók, munkáltatók tájékoztatását, képzését, valamint a közöttük lévő párbeszéd javítását célozza helyi, ágazati és országos szinteken. Ennek elősegítése érdekében önálló honlapot hozott létre a LIGA Szakszervezetek www.szocialisparbeszed.hu címen.

Bővebben

A Norvég Projekt nyitótalálkozója

2013.05.15

2013.április 25-én Osloban a norvég LO szakszervezet székházában találkozott a magyar küldöttség a Landorganisasjonen i Norge (LO) illetve az EL&IT Forbundet, a norvég számítástechnikai és energiaipari szakszervezet képviselőivel, amely szervezetet Monika Derbakk, Hans Oyvind Nilsen, Kai Christoffersen, Stefan Fiko képviselte. A kölcsönös üdvözletek után Gál Rezső a magyar szakszervezeti kihívásokról, Hangonyi Adrienn pedig a magyar gazdaság és társadalomról adott képet. Gál Rezső előadásában a különböző ágazatok (villamos-energia ipar, gázszektor, olajipar, bankszektor és a bányászat) hazai helyzetét mutatta be és kitért a magyar szakszervezetek szervezettségére, együttműködési formáira is.

Bővebben

A magyar gazdaság tartós válságban van - Szolnok

2013.05.06

A vállalkozókat és munkáltatókat képviselő szervezet főtitkára szerint további költségvetési kiigazításra lesz szükség. Dr. Dávid Ferenc abban bízik, hogy ezúttal az állam nem az adókat és a járulékokat emeli majd, hanem a kiadási oldalon farag le a számokból.

Bővebben

Béremelést szorgalmaz a LIGA - Nyíregyháza

2013.05.08

A reálkeresetek csökkenésének megállítását, az infláció mértékével megegyező emelést szeretne elérni a LIGA Szakszervezetek a munkavállalók érdekében - hangzott el Nyíregyházán, a Vállalkozók és Munkáltatók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szervezetének éves közgyűlését követően a Norvég projekt fórumán.

Bővebben

Társadalmi párbeszéd kibővítése a különböző szinteken

2013.03.12

A LIGA Szakszervezetek tavaly év végén értesült arról, hogy a „társadalmi párbeszéd kibővítése a különböző szinteken" című projektjét a Norvég Alapok elfogadták, és ennek keretében 180 000 euró támogatásban részesítették. A projekt, amelyben többek között az MSZOSZ és a Munkástanácsok is partner, márciusban indulhat.

Bővebben

A LIGA Szakszervezetek elindítja Norvég projektjét

2013.02.14

A LIGA Szakszervezetek tavaly év végén értesült arról, hogy a „társadalmi párbeszéd kibővítése a különböző szinteken" című projektjét a Norvég Alapok elfogadták, és ennek keretében 180 000 euró támogatásban részesítették. A projekt, amelyben többek között az MSZOSZ és a Munkástanácsok is partner, márciusban indulhat.

Bővebben

Minden vállalkozáshoz bekopogtat a LIGA Szakszervezetek

2013.04.10

Legyen érdekvédelmi képviselet minél több kis- és középvállalkozásnál. Ez az egyik legfontosabb célja a LIGA Szakszervezeteknek. Az érdekvédelmi tömörülés szakemberei felkeresik és segítenek ezeknek a vállalkozásoknak az új munka törvénykönyve előírásainak betartásában. Ebben a Vállalkozók és Munkaadók Szövetsége is együttműködik a LIGÁ-val. A két szervezet közös terveiről a VOSZ megyei szervezetének közgyűlésén számoltak be.

Bővebben