Aláírták "A munkáért!" projekt támogatási szerződését

A LIGA Szakszervezetek vezette konzorcium - amelynek tagja a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetsége (VOSZ), a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) - valamint az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Zrt. képviselői aláírták a munka világának fejlesztésére irányuló "A munkáért!" című projekt támogatási szerződését az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) Társadalmi Megújulás Operatív Programban (TÁMOP).

Aláírták

Az aláírás alkalmából Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke elmondta: az 1,6 milliárd forint támogatással két év alatt megvalósuló "A munkáért!" projekt négy pillérre épül: az új Munka Törvénykönyve munkaadói és munkavállalói hatásának vizsgálata kutatással, a kollektív szerződések kötésének elősegítése tanácsadással, a munka világát érintő témákban a fiatalok felkészítése tananyaggal, illetve a vállalkozók képzése.

Bene Dániel, az ESZA ügyvezető igazgatója kiemelte: "A munkáért!" projekt megvalósítása elősegíti, hogy munkaadói és a munkavállalói oldal egységesen értelmezze és alkalmazza az új Munka Törvénykönyvének előírásait.

Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára kiemelte: a projekt próbatétel lesz arra, hogy az alapjában ellenérdekelt két oldal tud-e együttműködni a közös érdekek mentén, a VOSZ a hét régióban felvilágosító munkát végez majd.

Rolek Ferenc, az MGYOSZ alelnöke kiemelte, hogy az új Munka Törvénykönyve 21. századi modellt közvetít, a gazdasági, társadalmi fejlődést szolgálja, a helyi kezdeményezéseknek rugalmasságot ad. A projekt megvalósítása szeptember 1-jén indul, és 2015 augusztus 31-én zárul.


Képek: