Migráns munkavállalókat segítenek

2015.01.15

A migráns munkavállalók tájékoztatását segíti a LIGA Szakszervezetek, valamint a brit és román érdekvédelmi képviseletek szervezésében megvalósult projekt, amely során információs kiadványokban ismertetik az Egyesült Királyságba készülő munkavállalókat megillető jogokat - közölték a szervezők csütörtökön Budapesten a program záró rendezvényén.

Bővebben

Mi a helyzet a román vándormunkásokkal? – A LIGA migráns projektjének romániai fejezete

2014.05.12

2014. május 8-án és 9-én Bukarestben az Európai Bizottság támogatásával, „Migráns munkavállalók információs hálózatának fejlesztése nemzetközi szakszervezeti együttműködés keretében” című projekt harmadik workshopját rendezte meg három projektpartner, a LIGA Szakszervezetek, a román partner, a CARTEL-ALFA, és a brit partner, a TUC.

Bővebben

Migrációs helyzet Nagy-Britanniában és migráns körkép a válság során

2014.04.16

2014. április 8-án és 9-én Londonban az Európai Bizottság támogatásával, „Migráns munkavállalók információs hálózatának fejlesztése nemzetközi szakszervezeti együttműködés keretében” című projekt második workshopját rendezte meg három projektpartner, a LIGA Szakszervezetek, a TUC, a brit, és a CARTEL-ALFA, a román partner.

Bővebben

Budapesti nemzetközi eszmecsere a migráns munkavállalók helyzetéről

2014.03.26

Március 20-án és 21-én egy nemzetközi workshopban nyitotta meg a LIGA Szakszervezetek a brit TUC-vel és a román CARTEL-ALFÁ-val partnerségben folyó migrációs projekt eseményeinek sorát Budapesten.

Bővebben

Nem látszik olyan erő, mely a migrációt visszatartaná

2014.01.28

A migráció egyre gyorsul és nem tudjuk, merre halad. Az itthon munkát vállaló, a változó körülményekhez jobban alkalmazkodó, leginkább versenyképes csoport távozik, akik belföldön sem tudnak elhelyezkedni, maradnak. A migráció következményeit felmérni talán még korai lenne, azonban a HRportál cikkéből kiderül, azok az IT szakemberek, akik az elmúlt öt évben mentek ki, már nem jönnek vissza. Tízezer körüli a betöltetlen IT állások száma.

Bővebben

A román és bolgár vándormunkásokat védi egy svéd közgazdász

2014.01.16

A bolgár és román bevándorlók többet fizetnek be a befogadó államok kasszájába, mint amennyibe kerülnek Nyugat-Európa gazdaságainak. Ez különösen igaz Nagy-Britanniában és Írországban - mutatta ki tanulmányában egy svéd közgazdász.

Bővebben

Sokat nyertek a britek a migrációval, mégis hisztéria van - Interjú Andor Lászlóval

2013.12.27

Nagy-Britanniában hisztéria övezi azt a közelgő napot, amikor feloldják a bolgár és román munkavállalók szabad mozgására vonatkozó uniós korlátozásokat. Már biztos, hogy a szigetországban január 1-jétől az álláskereséssel kapcsolatos szociális ellátás korlátozása lép életbe. Az ügy hátteréről, 2013 eredményeiről és 2014 fő feladatairól beszélgettünk Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős EU-biztossal.

Bővebben