Üzenj az Európai Bizottságnak!

Az európai szakszervezetek úgy gondolják, Európa csak akkor lehet sikeres, ha a szociális jogokat nem csak tiszteletben tartja, hanem meg is erősíti. Szerinted? Üzenj Bizottságnak, ha egyetértesz! Azonnali visszajelzést kapsz, követheted a számlálón hányan vagyunk! Az akció december 31-ig tart.

Üzenj az Európai Bizottságnak!

Európai Bizottság "A szociális jogok európai pillére" kezdeményezésével összefüggésben az Európai Szakszervezeti Szövetség, az osztrák ÖGB és a Munkáskamara közösen létrehoztak egy honlapot, melyen aláírásokat gyűjtenek azért, hogy a szakszervezetek az Európai Bizottság számára világossá tegyék a követeléseiket a szociális pillérrel kapcsolatban.

Támogasd! (angol oldal, de csak a nevedet, országodat, e-mail adatodat kell megadni)

Írd alá, ha egyetértesz a következőkkel:


- méltó munkát és igazságosabb gazdaságot!
- jobb béreket és magasabb életszínvonalat!
- a már meglévő jogok kikényszerítése mellett újabb munkásvédelmi szabályokat!
- egyenlő munkáért egyenlő bért minden munkavállaló számára és a kizsákmányolás megszüntetését!
- jól működő szociális védelmet és erősebb közszolgáltatásokat!
- befektetést a munkahelyekért és biztonságosabb munkahelyeket!
- garantált szakszervezeti jogokat, és ezek elismerését a munkahelyeken!

Itt tudod kitölteni az aláírásgyűjtő ívet!


Az Európai Bizottság jelenleg is információkat gyűjt egy úgynevezett nyilvános konzultáción keresztül az "European Pillar of Social Rights", azzal kapcsolatban, hogy hogyan javítsa a munkaerőpiacokat és a jóléti rendszereket az EU-ban. A szakszervezetek egész Európában kidolgoztak egy tervet arra, hogy hogyan reagáljanak az Európai Bizottság által felvetett kérdésekre és témákra. 2016. december 31-ig a munkavállalók, a lakosság és a szervezetek hallatathatják a hangunkat.

Azzal, hogy velünk szavazol, biztos lehetsz abban, hogy a hangunk elég erős lesz, ahhoz, hogy az Európai Bizottság meghallgasson minket.