Elhunyt Grigor Gradev

A LIGA Szakszervezetek gyászolja az elhunyt szakembert, és hivatalosan is részvétét nyilvánította a nemzetközi szervezetek és a család részére.

Elhunyt Grigor Gradev

Grigor Gradev 1955-ben született Bulgáriában és modern történelmet tanult a Szófiai Egyetemen. Diplomájának megszerzése után a bolgár CITUB konföderáció Szociális és Szakszervezeti kutatásért felelős Intézetében dolgozott, amelynek később igazgatójává választották.

2001-től az Európai Szakszervezeti Intézet kutatója volt, majd a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség Pán-Európai Regionális Tanácsának főtitkára 2015-ig.

2015-től szenior specialistája, munkavállaló-oldali vezetője a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet Budapesten található Kelet-Európai régiós irodájának.

A szakszervezetekért élő, tevékenykedő szakértőként seregnyi cikket, tanulmányt publikált a munkaügyi vitarendezésről, a kelet-európai kollektív szerződésekről, a délkelet-európai munkaügyi kapcsolatokról, arról, hogyan jelennek meg a kelet-európai országok az európai vállalatok ipari restrukturációs és relokalizációs stratégiáiban, vagy a szociális dialógusról a kibővült Európában.

Halk, de határozott szavú, közvetlen emberként ismertük meg, akihez mindig hozzá lehetett fordulni, mert sugárzott róla, hogy a szívén viseli a munkavállalókat érintő kérdéseket. A LIGA Szakszervezetek gyászolja az elhunyt szakembert, és hivatalosan is részvétét nyilvánította a nemzetközi szervezetek és a család részére.