Svéd látogatás

A TCO konföderációtól svéd szakszervezeti küldöttség érkezett baráti látogatásra a Svéd Királyság Nagykövetsége korábban használt épületébe. Vagyis LIGA Szakszervezetek székházába.

Svéd látogatás

A találkozón Hangonyi Adrienn nemzetközi referens tomácsolta a LIGA Szakszervezetek elnöke üdvözletét, majd előadást tartott a magyaror gazdasági-, társadalmi-, és szakszervezeti helyzetről, valamint a magyar munkaügyi kapcsolatok alakulásáról és a LIGA Szakszervezetek törekvéseiről a svéd, jórészt közalkalmazottakat tömörítő szakszervezeti küldöttség számára. Az előadás végén a vendégeknek lehetőségük volt részletesebben is megtudni egy-egy intézkedés hátterét. A svéd vendégek a munkanélküliség alakulásáról, valamint a magánbiztosító pénztárak államivá tétele folyamatáról kérdezték az előadót, illetve Kelemen Melinda szakértőt.

Ezt követően Dávid Tibor a Független Rendőr Szakszervezet főtitkár-helyettese mutatta be a szervezet tevékenységét. Beszélt a szervezet alakulásának buktatóiról, valamint hangsúlyozta, a tagdíjlevonás megszüntetése után újra kellett építeni a szervezetet, tagról tagra kellett „nyilatkoztatni”, vagyis újra meggyőzni a tagokat a szervezethez való tartozás fontosságáról. Elsorolta, milyen nehézségek között dolgoznak, amióta a szakszervezetnek nincs joga sem a helyiséghasználathoz, sem a tisztségviselői munkaidő kedvezményhez. Ugyanakkor, tette hozzá, látják azt, hogy az érdekvédelem milyen nagy segítséget jelent ma is a nehéz helyzetbe jutott munkavállalóknak, és ez bizakodással tölti el a szakszervezet vezetését.

Dávid Tiborhoz sok szakmai kérdés érkezett a stockholmi rendőröket tömörítő társszervezet vezetőitől, majd a vendégszervezet ajándéktárgyakkal köszönte meg a tájékoztatást. A külföldi vendégeket a délután folyamán a SZEF konföderáció fogadta, a kétoldalú megbeszélések a Közművelődési és Közgyűjteményi Dolgozók Szakszervezetének székházában folytatódtak.

-l-


Képek: