Szolidaritás Belgium népével

Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) és az Európai Szakszervezeti Intézet (ETUI) egyperces néma csönddel emlékezett meg a brüsszeli terrorista támadás áldozatairól Brüsszelben, az ETUC székháza előtt. A megemlékezésen a magyarországi szakszervezetek képviselői, így a LIGA Szakszervezetek munkatársa is részt vett.

Szolidaritás Belgium népével

A Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség szolidaritását fejezi ki a brüsszeli terrortámadások áldozataival, és elítéli a terrortámadásokat. Az Európai Szakszervezeti Szövetség végrehajtó bizottsági ülésén a szakszervezeti képviselők egyértelmű szolidaritásukat fejezték ki a szörnyű terrortámadások áldozataival, elítélve a Brüsszel, Belgium és Európa elleni merényleteket.

"Gondolataink elsősorban azokkal vannak, akik áldozatul estek ezeknek a legutóbbi terrorcselekményeknek. A belga és európai főváros e szörnyű napján azonban inspiráljon minket a sok együttérzés és szolidaritás, amit megtapasztalhattunk az emberek között szerte a városban. Bízunk benne, hogy a hatóságok azonosítják és bíróság elé állítják azokat, akik a támadások mögött állnak, akárhol vannak is most." - mondta Sharan Burrow, az ITUC főtitkára.

"Együttérzünk mindazokkal Brüsszelben, akik megsérültek vagy meghaltak, a családjaikkal, mindazokkal akiknek itt szembe kell nézniük ezzel az ijesztő helyzettel, és azokkal, akik hírekre várnak családtagjukról, barátjukról, kollégájukról." - mondta Luca Visentini, az ETUC főtitkára.


Képek: