Országos plakátkampány a szakszervezetek népszerűsítésére

A LIGA Szakszervezetek 2014. január elsején indította el legújabb projektjét, „Kapacitásfejlesztés a LIGA Szakszervezeteknél Közép-magyarországi régió" címmel, mely 50 millió forint támogatással valósul meg az Új Széchenyi Terv keretében. A „TÁMOP-2.5.3.A” pályázatok célja a szociális párbeszédben és konzultációban résztvevő szervezetek kapacitásának megerősítése és együttműködésének elősegítése annak érdekében, hogy hatékonyan és felkészülten tudják képviselni a munkavállalók és munkáltatók érdekeit, és legyenek képesek eredményesen becsatornázni véleményüket, javaslataikat a munkaügyi és szakpolitika alkotás folyamatába, illetve a döntéshozatalba.

A LIGA Szakszervezetek hét régiós projekt megvalósítására nyújtott be pályázatot, melyek mindegyikében 4 részcél megvalósítását tűzik ki célul:

  • Kapacitás megerősítés a hatékony érdekképviseletért;
  • Képviseleti erő, reprezentativitás növelése;
  • Hatékonyabb együttműködés elősegítése a konzultációban résztvevő szervezetekkel;
  • Szociális partnerek újfajta szerepvállalásának erősítése.

A 7 régióban külön-külön, de a nagyobb hatás érdekében időben egyszerre sikerült minden régióban elindítani az óriásplakát kampányt, amely így összességében több mint 200 helyen volt látható országszerte, kétszer 1 hónapig.

630-liga_BB_FINAL.jpg