Folytatódik a középfokú szakszervezeti tisztségviselő-képző képzéssorozat

A LIGA Szakszervezetek folytatja középfokú szakszervezeti tisztségviselő-képző képzéssorozatát. A képzések célja, hogy a hallgatók tisztában legyenek az alapvető munkajogi szabályozással, a bértárgyalásokon szükséges mikro- és makrogazdasági ismeretekkel, a munka világa szereplőinek kapcsolatrendszerével, a munkavédelem alapjaival, továbbá társadalmi és szakszervezeti alapismeretekkel rendelkezzenek.

Folytatódik a középfokú szakszervezeti tisztségviselő-képző képzéssorozat

A három alkalomból (és az alkalmak közötti tanulási időszakból) álló, Budapesten megrendezésre kerülő tanfolyamsorozaton oktatók munkajog-, illetve közgazdaságtan tárgyakat, munkaügyi kapcsolatok-, munkavédelem-, szociológia- és szakszervezet történet tárgyakat oktatnak, mely tárgyakból a tanfolyam hallgatói egyéni írásbeli dolgozatot adnak be, illetve a tanfolyam végén tesztet töltenek ki. (A teszt kitöltése csak a megadott írásbeli beszámoló leadása esetében lehetésges)

A középfokú tanfolyamsorozaton eddig több, mint 150 fő végzett. Tapasztalataink szerint a legtöbb hallgató olyan szakszervezeti tisztségviselő volt, akik közvetlenül részt vesz a helyi bértárgyalásokban, vagy az ágazati szintű párbeszéd bizottságok munkájában. Ők olyan szakszervezeti tisztségviselők, akik számára alapvető igényként jelentkezik a tananyag felhasználói szintű elsajátítása. Arra törekedtünk, hogy a középfokú tanfolyam sikeresen egészítse ki az alapvető szakszervezeti ismeretek regionális képzéssorozatát. Reméljük, hogy a tárgyalásokat is folytató helyi és ágazati tisztségviselők képzése hatékonyan tudja emelni a helyi és ágazati érdekegyeztetés színvonalát.

A tanfolyam hallgatóinak szállást és étkezést biztosítunk. Az előadók a LIGA Szakszerevezetek Érdekvédelmi és oktatási osztályának szakértői, valamint külső előadók lesznek. Kérjük, hogy előzetes jelentkezéseteket küldjétek el a kozak@liganet.hu címre!

A pontos órabeosztással és a helyszín megjelölésével később jelentkezünk.
Középfokú tanfolyamsorozat Budapesten, hétfői és keddi napokon, hétfőn 10-17 óráig, kedden 9-16 óráig.

  • November 3-4.
  • November 17-18.
  • December 1-2.
  • Vizsga: december 8.