A vízhez és szennyvízhálózathoz való hozzáférés emberi jog! - Aláírásgyűjtés!

Felhívjuk az Európai Bizottság figyelmét arra, hogy hozzon olyan törvényt, amely - az Egyesült Nemzetek Szövetségéhez hasonlóan - elismeri a víz- és szennyvízhálózathoz való hozzáférés jogát, és támogatja azt, hogy a víz és szennyvízelvezetés mindenki számára közszolgáltatás legyen.

A vízhez és szennyvízhálózathoz való hozzáférés emberi jog! - Aláírásgyűjtés!

Az EU törvényhozása kérje azt a kormányoktól, hogy minden polgár számára elegendő mennyiségű tiszta ivóvizet, és szennyvízelvezetést biztosítson.

A következőket szorgalmazzuk:

1. Az EU intézményei és a Tagállamok kötelesek legyenek minden lakosnak a vízhez és szennyvízhálózathoz való hozzáférési jogát biztosítani.

2. A vízkészlet és a vízkészlet kezelése ne legyen “belső piaci szabályozás”-nak alávetve, és a vízszolgáltatás ne legyen liberalizáció tárgya.

3. Az EU növelje erőfeszítéseit annak érdekében, hogy a vízhez és szennyvízhálózathoz univerzális hozzáférhetőséget érjen el.

Az aláírásgyűjtési akció ugyan sikeres annyiban, hogy átléptük az 1.000.000 aláírást, és legalább 7 országban összegyűlt a szükséges kvóta, de Magyarország szégyenteljes lemaradásban van. A szükséges 16.500 aláírásból alig 2.000 gyűlt össze.

A támogatáshoz elegendő a lenti linkre kattintani, megadni személyi igazolványunk számát, nevünket, állampolgárságunkat, és a "küldés" gombra kattintani! A végső határidő 2013. szeptember 9.!