LIGA-segítség a törökországi földrengés áldozatainak

A nemzetközi szakszervezeti felhíváshoz kapcsolódva a LIGA Szakszervezetek is gyűjtést rendezett a februári törökországi földrengés áldozatainak. A szervezet az összegyűlt összeget április hónapban utalja át a török szakszervezetek számára.

LIGA-segítség a törökországi földrengés áldozatainak

Február 6-án Törökországot pusztító földrengés sújtotta, amely több ezer halottat és sérültet hagyott maga után, iskolák százait rombolta le, és diákok millióinak oktatását zavarta meg. Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) és a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC) ezért közös felhívást intézett a tagszervezeteihez, hogy pénzadománnyal segítsék az újjáépítésben és a földrengés károsultjainak ellátásában szerepet vállaló török tagszervezeteit.

A felhíváshoz kapcsolódva a LIGA Szakszervezetek is szolidaritási felhívást bocsátott ki, kérve a tagszervezeteit, hogy erejükhöz mérten segítsenek kisebbíteni a humanitárius katasztrófa következményeit.

A LIGA Szakszervezetek tagszervezetei közül az Infokommunikációs Szakszervezet, a Postás Szakszervezet, a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége, a Vegyipari Munkavállalók Független Szakszervezete, a Kulturális Dolgozók Független Szakszervezete és a Honvédszakszervezet utalt át adományokat a központnak. Az adományok eljuttatása még a hónap végén megtörténik.