A bérek átláthatóságáról szóló irányelv: jó elvek, nem megfelelő eszközök

Az Európai Bizottság végül közzétette a fizetések átláthatóságára vonatkozó irányelv javaslatát - 460 nappal az után, hogy von der Leyen elnök azzal az ígérettel lépett hivatalba, hogy „megbízatásom első 100 napján” teljesítem.

A bérek átláthatóságáról szóló irányelv: jó elvek, nem megfelelő eszközök

A javaslatra reagálva Esther Lynch, az ETUC főtitkárhelyettese elmondta: „A fizetések átláthatóságáról szóló irányelvre szükség van, ez felgyorsíthatja a bérek egyenlőségének elérését.

A ma közzétett irányelv sok jó elvet tartalmaz, azonban a nem megfelelő eszközök akadályozzák, hogy a gyakorlatban is működhessen."

„Az irányelv csökkenti a fizetések titkosságát, és rávilágít a bérek egyenlőtlenségére. De megbilincseli azokat a nőket és szakszervezeteket, akik ezt egyenlő fizetéssé akarják alakítani."

Az irányelv különösen:

- A fizetési auditok és a cselekvési tervek készítésére a 250 főnél több alkalmazottat foglalkoztató munkáltatókat kötelezi

- Lehetővé teszi a munkaadók számára, hogy meghatározzák, mely munkakörök hasonlíthatók össze, amikor az egyenlő értékű munkáért egyenlő díjazás elvéről van szó.

- Az irányelv a „munkavállalók képviselőire” hivatkozik szakszervezetek helyett, ezzel utat nyitva a főnökök által létrehozott "álszakszervezetek", sőt a főnökök által választott „munkavállalói képviselők” előtt.

Az átláthatóság jó, a fizetési ellenőrzések és a cselekvési tervek hasznosak - mondta Esther Lynch -, de nem garantálható a változást anélkül, hogy erősítenénk a női munkavállalókat és a szakszervezeteket a változás elérése érdekében. Megfelelő eszközök nélkül a változtatásokról szóló tárgyalások folyamata még mindig lassú lehet. Az ESZSZ szorgalmazza, hogy az EP-képviselők és miniszterek változtassanak az irányelven. ”

A legújabb felmérések szerint Európában a nőknek a következő évszázadig kellene várniuk az egyenlő fizetésért.