Az ESZSZ 14. kongresszusa

Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ESZSZ) 14. kongresszusát rendezi meg 2019. május 21-től 24-ig a bécsi kiállítási és kongresszus központban, a "Wien Messé"-ben.

Az ESZSZ 14. kongresszusa

Az eseményen több mint 600 országos szakszervezeti küldöttség vesz részt, köztük mintegy 90 országos szakszervezeti főtitkár és/vagy elnök 38 európai országból, valamint 10 európai ágazati szövetség képviselője. A kongresszuson tiszteletét teszi Antonio Costa portugál miniszterelnök, Alexander Van der Bellen osztrák elnök, valamint Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Továbbá Enrico Letta, a PSIA Tudományok Dékánja és a korábbi olasz miniszterelnök, valamint Joseph Stiglitzi Nobel-díjas közgazdász.

A LIGA Szakszervezetek részéről Doszpolyné Dr. Mészáros Melinda, Czövek János, Jáger István és Kállay Piroska vesznek részt a kongresszuson

A Kongresszus előreláthatólag megválasztja az Európai Szakszervezeti Szövetség új vezetőit, módosítja az ESZSZ alapszabályát és elfogadja a legfontosabb dokumentumokat, beleértve a szervezet beszámolóját, az úgynevezett "Bécsi kiáltványt" és a 2019-2023 közötti időszakra vonatkozó Cselekvési programot.

A kép felirata: Tisztességesebb Európát a munkavállalóknak! Demokráciát és szociális igazságosságot, minőségi munkahelyeket és magasabb béreket!