Nemzetközi szolidaritás

2018. december 6-án a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség és az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára közös levélben biztosította támogatásáról a magyar szakszervezetek szombati demonstrációját. (Képünkön Sharan Burrow, a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség ma újraválasztott főtitkára

Nemzetközi szolidaritás

"Kedves Testvéreink!

A 163 országból 202 millió munkavállalót tömörítő Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség és a 39 országból 45 millió munkavállalót képviselő Európai Szakszervezeti Szövetség részéről szeretnénk teljes támogatásunkat és szolidaritásunkat kifejezni a tiltakozó akciónapotokkal kapcsolatban, amely a magyar Munka törvénykönyvének a Parlament általi módosítása ellen szerveződött, mert az megsérti a Szociális Dialógus és a szociális partnerekkel való kötelező konzultáció szabályait.

A módosítás az évi 250 óráról évi 400 órára növelheti a túlórákat a mai egy éveshez képest három éves munkaidőkeretben. Mindez a munkafeltételek jelentős rosszabbodásához, valamint a munkavállalók nagymértékű kizsákmányolásához vezet.

Úgy véljük, ezek a változások elfogadhatatlanok, ezért teljes mértékben támogatjuk a javaslat visszavonását célzó követeléseiteket, és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) konvencióinak betartását."

                                                      Szolidaris üdvözlettel:  

Sharan Burrow
ITUC főtitkár

Luca Visentini
ETUC és PERC főtitkár