Tisztségviselői képzés a Jabilban

2024. május 6-án az Elektronikai Dolgozók Szabad Szakszervezete képzést szervezett a Jabil Circuit Hungary Kft. tiszaújvárosi telephelyén.

Tisztségviselői képzés a Jabilban

A rendezvényen részt vettek a LIGA Szakszervezetekhez tartozó ELDOSZSZ és MTSZSZ tagszervezetek tisztségviselői, tovább az üzemi tanács tagjai, illetve a gyárban megválasztott munkavédelmi képviselők is. A képzés előadója Dudás Roland területi referens volt.

Az előadások témái a szakszervezeti jogok, az üzemi tanács tagjainak jogai, illetve a munkavédelmi képviselők jogai voltak. A prezentáció az üzemi tanács és a szakszervezet jogosultságainak összehasonlításával és magyarázatával kezdődött. Utána a munkáltató tájékoztatási kötelezettségéről esett szó az üzemi tanács felé. Milyen időközönként, milyen esetekben, milyen témákban kell a munkáltatónak informálnia az üzemi tanácsot. A továbbiakban a kifejezetten szakszervezeti jogok következtek.

Az oktatás zárásaként pedig a munkavédelmi képviselők jogai, továbbá a paritásos testület jellemzői következtek. Az egész napos rendezvény zárásaként a résztvevők kaptak egy jelképes oklevelet emlékül az Elektronikai Dolgozók Szabad Szakszervezete elnökének, Herbák Istvánné aláírásával.

r-