A BKDSZ majálisa: a szakszervezeteknek össze kell tartaniuk

2024. május elsején a Budapesti Közművek Dolgozóinak Szakszervezete (BKDSZ) majálist szervezett Kőbányán. Az eseményen, amelyen a LIGA Szakszervezetek elnöke is tiszteletét tette, Lázár Lászlóné, a BKDSZ elnöke hangsúlyozta, a szakszervezeteknek össze kell tartaniuk, hogy minden munkavállaló számára előnyös megállapodások szülessenek.  

A BKDSZ majálisa: a szakszervezeteknek össze kell tartaniuk

Az ünnepségen Lázár Lászlóné, a Budapesti Közművek Dolgozóinak Szakszervezetének (BKDSZ) elnöke köszöntötte a Budapesti Közművek Dolgozóinak Szakszervezetének tagjait, a BKM munkavállalóit, családtagokat, meghívott vendégeket. Történelmi áttekintést adott a május 1 -e, a munka ünnepe történetéről, amely 1890 óta a munkások nemzetközi ünnepe.

Elmondta, a nyolc óra munka, nyolc óra rekreáció, nyolc óra pihenés érvényre juttatása érdekében több kisebb tüntetést, illetve sztrájkot is tartottak a munkavállalók, azonban a törvényi szabályozás híján ezeket az alkalmazottakat elbocsátották és más gyárak sem voltak hajlandóak felvenni őket.

Lázár Lászlóné hozzátette, bízik abban, hogy ez a rendezvény hozzájárul ahhoz, hogy minden munkavállaló elfogadja, hogy egy társaság dolgozói. A BKDSZ azon van, hogy a munkavállalók elégedettek legyenek, nyugalomban és biztonságos kulturált körülmények között végezzék a munkájukat. A Társaság vezetése is partner ennek megvalósításában.

Sajnos sok esetben nem a munkáltatóval kell küzdeniük, hanem a Főváros Tulajdonához tartozó társaságok szakszervezeteivel, akik különböző megállapodásokat kötnek a Tulajdonossal. Szomorú ez, mert a szakszervezeteknek össze kellene tartaniuk, szomorú, azért is mert a Tulajdonos nem az összes szakszervezettel egyeztet, hanem csak egyes szakszervezetekkel. Ezért ez ellen mindenképp tenni kell, mert így a munkavállalók feje felett állapodnak meg, mint ez korábban már megtörtént a bérpolitikai irányelvek megkötésével.

40.jpg [md-600]

Az Elnök Asszony azt kérte a munkavállalóktól, hogy egy napra felejtsék el a problémákat és mindenki érezze jól magát. Ennek érdekében a szakszervezet igyekezett olyan programokat szervezni, amiben mindenki talált magának megfelelőt.

Délelőtt a versenyek, (darts foci, rajzverseny) arcfestések, lufihajtogatások voltak, ebéd, és délután a BON-BON együttes szórakoztatta az egybegyülteket. Közben tombolát is sorsoltak.

Budapesti Közművek Dolgozóinak Szakszervezete 2.jpg [xs-180]

(a BKDSZ tudósítása alapján)