XXI. Dunaparti Főzőverseny

A DUNAFERR Ifjúsági Szervezet 2024. április 20-án rendezte meg bográcsversenyét a Szalki-szigeteken található  kempingben, XXI. Dunaparti Főzőverseny címmel.

XXI. Dunaparti Főzőverseny

A résztvevőknek a szombat délutáni pikniken a főzés mellett játékos feladatokat kellet megoldaniuk, amellett, hogy a rendelkezésre álló idő alatt különleges ételeket varázsoltak a bográcsokba. A csapatok a legváltozatosabb ételekkel készültek, a zsűri kóstolt palóclevest, gulyást és babgulyást, szarvaspörköltet és sajtos csirkemellet (!) is.    

20240420_111.jpg [sm-300]

A három fős zsűri pontozta a főzőközösség együttműködését, a főzés higiéniáját, a tálalást és természetesen az ételek ízét is. A szervezők és a LIGA Szakszervezetek díjait a Magyar Zoltán, Békés Attila és e sorok írója adta át.

20240420_171729.jpg [md-600]

A bográcsverseny szervezője, Tőke Andor elmondta, az esemény szervezésében a  Dunaferr Ifjúsági Szervezet két tagszervezete, az Acélmű és Nagyolvasztó tagszervezet közösen vett részt. A kötetlen hangulatú rendezvényen hat csapat mérte össze a tudását. Örült, hogy a félszáz résztvevőt nem tántorította az időjárás, és a szakszervezet folytatni tudta ezt a szép hagyományt.  Hozzátette, a közös programok szervezését folytatják, a következő hetekben kerékpártúrára és horgászversenyre hívják a szakszervezeti tagokat és a munkavállalókat.

Kozák László

20240420_191923.jpg [md-600]