Bérmegállapodás az Ebm-papst Hungary Kft.-nél

2024. március 19-én, több tárgyalási fordulót követően, megszültetett a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete bérmegállapodása az Ebm-papst Hungary cégnél, amely 2024. április 1-jétől hatályos, és 10-12 százalékos mértékű. 

Bérmegállapodás az Ebm-papst Hungary Kft.-nél

Buzásné Putz Erzsébet, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete elnöke elmondta, egyedüli szakszervezetként van jelen az MTSZSZ a cégnél, négy telephelyből kettőben Sűlysápon és Vecsésen az üzemi tanács tagok döntő részét is a szakszervezet biztosítja.

A most aláírt megállapodás szerint a direkt állományú operátorok esetében a bérfejlesztés mértéke egységesen 10 %. Az új alap órabérek meghatározásakor a 2023. évben elért legmagasabb teljesítmény százalékhoz tartozó órabér kerül figyelembevételre, az indirekt állományú órabérrel rendelkező munkavállalók egységesen 12 % bérfejlesztésben részesülnek

A szakszervezeti elnök hozzátette, a többi dolgozó is átlagosan 12 % béremelésben részesül. Továbbá a megállapodás alapján a munkáltató egészségbiztosítási csomagot (komplex egészségügyi ellátást) nyújt valamennyi munkavállaló számára.

A szakszervezet azon az állásponton volt, hogy annak érdekében, hogy a munkahelyeket meg tudjuk tartani, hozzájárulnak az egyéves munkaidőkeret bevezetéséhez.

Kérdésünkre Buzásné Putz Erzsébet elmondta, a tárgyalódelegációt ő vezette, de a megállapodás megkötésében nagy szerepet vállalt Molnár Sándorné Etelka helyi ügyvivő is. Végül reményét fejezte ki, hogy a megállapodás biztosítja mind a megfelelő munkabéreket, mind a munkavállalók hosszú távú megélhetését is.

-l