Új kollektív szerződés Kecskeméten

2024. január 16-án kollektív szerződést kötött a Kulturális Dolgozók Független Szakszervezete és a Katona József Könyvtár vezetése – tájékoztatta a LIGA Szakszervezeteket Nyíri Ákos, a szakszervezet elnöke. 

Új kollektív szerződés Kecskeméten

2024. január 16-án hosszas, elhúzódó folyamat végére került pont – mondja Nyíri Ákos, a Kulturális Dolgozók Független Szakszervezete elnöke. Sikerült aláírni a  Katona József Könyvtár Kollektív Szerződését. Több nehezítés is volt a folyamatban, az egyik a foglalkoztatás formájának megváltozása, a másik a munkáltató személyének változása. Szerencsére Bujdosóné Dr. Dani Erzsébet személyében egy szociálisan érzékeny, a munkavállalók problémáira nyitott embert, vezetőt ismertem meg, aki kompromisszumos megoldásokkal pozitívan reagál javaslatainkra.

Próbáltunk figyelembe venni minden olyan lehetőséget, ami a munkavállalók számára különböző területeken pozitív előnyöket hozhatnak – teszi hozzá a szakszervezeti elnök. – Beleértve ebbe a munkaidő, pihenőidő, bér, mentális egészség, és egyéb juttatások kérdését is. Szerintem egy eredményes szerződéskötésen vagyunk túl. Kívánom minden kulturális területen dolgozó kollégámnak, hogy érezze magát jól ebben a közösségben, amennyiben valakinek segítségre van szüksége, illetve csak kérdése van, nyugodtan keressen meg!