Gyászhír

A LIGA Szakszervezetek mély fájdalommal értesült arról, hogy Selmeczy György, a LIGA Szakszervezetek volt elnökségi tagja, a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezetének volt elnöke 2023. május 8-án, életének 73. évében elhunyt.

Gyászhír

Selmeczy György 1950-ben született, gépipari technikumi érettségivel, gépgyártás-technológus üzemmérnöki oklevéllel, valamint munkaügyi kapcsolatok szakértői oklevéllel rendelkezik. 1972 óta műszaki területeken a GE magyarországi vállalatának jogelődeinél dolgozik, 1986 óta főállású szakszervezeti vezető, a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezetének alapító tagja, majd sokáig elnöke.

1994 óta folyamatosan részt vesz az országos szakszervezeti mozgalomban is. A LIGA Szakszervezetek Elnökségének tagja, részt vett a Magyar Szakszervezetek Európai Integrációs Bizottságának munkájában és az OÉT szakbizottságaként működő Európai Integrációs Tanácsban is.

Saját kézből szerzett ismereteivel is segítette a LIGA Szakszervezetek multinacionális cégekkel kapcsolatos politikájának kialakulását, és szívén viselte a szakszervezeti oktatás ügyét. Mindig is azt vallotta, hogy képzett szakszervezeti vezetőkre van szükség ahhoz, hogy megerősödjön és hatékonyan működjön a magyar szakszervezeti mozgalom.

Különös odafigyeléssel foglalkozott a szociálisan rászorulók ügyeivel, az elesett emberek támogatásával, és a munkanélküliek és a munkaerő-piaci folyamatok kapcsolatával.

Személyével sokat gazdagodott úgy a LIGA Szakszervezetek, mint a magyar szakszervezeti mozgalom. Munkáját a LIGA Szakszervezetek XIII. rendkívüli kongresszusa Aranygyűrű adományozásával ismerte el.

„Selmeczy György (1950-2023) élete szorgalmas, becsületes munkában az övéiért való szerető gondoskodásában telt. Szerettünket hamvasztás után, 2023. május 25-én, csütörtökön 12 :00 órakor a gödi Nemeskéri Kiss Miklós úti temetőben, a római katolikus szertartás szerint helyezzük örök nyugalomra. Szeretettel kérünk mindenkit, hogy akaratának megfelelően, koszorúk helyett néhány szál virággal emlékezzünk drága halottunkra.”

Értesítési cím: 2132 Göd, Otthon utca 1/a/4. – e-mail: selmyeva@gmail.com