A nagy fogás

A Denso Dolgozók Szakszervezeti csoportja (DDSZCS) 2021. október 3-án megrendezte az immár hagyományos horgászversenyét Hantoson.

Vasárnap megrendezésre került  DDSZCS a harmadik horgászversenye, a hantosi Sport tavon mérték össze tudásukat szakszervezeti tagjaink.

A reggel hideg, szeles idővel fogadta a horgászokat és a hozzátartozóikat. Ez senkit nem rettentett el, sőt egyre jobban fokozódott az izgalom, amikor a névsorolvasás és a részletek megbeszélése után elindult a sorsolás. Izgatottan jöttek a fiúk lányok húzni, és ment a találgatás melyik lesz a nyerő hely. Azért, hogy mindenki azonos eséllyel vehessen részt a versenyben, a szervezők három szektort jelöltek ki. A sorsolást követően elfoglalták a helyüket a horgászok, és nekifogtak az előkészületeknek. A vírushelyzetre való tekintettel előkerültek a házi vírusirtó italok is de csak módjával, hiszen a verseny az verseny.

8 óra 50 perckor hangos dudálással indult az etetési idő, hogy a versenyzők odacsalják a halakat a horgászhelyükhöz, és 9 órakor vette kezdetét a verseny. Sorban érkeztek a szebbnél szebb fogások, a szebbnél szebb és nagyobb pontyok. Sorban dőlt meg a legnagyobb halért folytatott küzdelem. Az idő előre haladtával a szákok is szépen teltek. A mérlegeseknek rengeteg munkájuk lett, de ők változatlan lelkesedéssel mentek a versenyzőkhöz és mértek. (Köszönet a munkájukért Kubik Zoltánnak,  Szláviknak és a fiának.) A versenyt 5 órásra terveztük, ugyanakkor az idő előre haladtával egyre inkább lassultak a kapások, és ez komoly fejtörést okozott a versenyzőinknek. Volt, aki váltott a keszegek felé, hiszen abból is sok nagyobb példány él a tóban, és remek ütemben lehet fogni őket de volt, aki továbbra is bízott a bajuszosokban. Mivel a tó felső fele bővebb fogást biztosít, a nagy fogásokat innen várták a résztvevők. Ez a verseny végére ez be is igazolódott.

A verseny délután kettőkor ért véget, ezt követően a versenyzők izgatottan figyelték, hogy a mérlegelők kinél mennyi halat mérnek, és ki hogyan áll a saját szektora mezőnyében. A pakolás után találkoztunk a büfénél, ahol egy finom ebéddel várt bennünket a tógazda Péter.  A rendezvény során a horgásztársak kellemesen elfáradtak, ezt onnan láttam, hogy az ebéd közben igen nagy csend volt...Az ebéd alatt megtörtént a kifogott halak megszámolása, és annak az összesítése, ki mennyit fogott és kik voltak aznap a legjobbak.  

Jöjjön a végeredmény:
,,A" Szektor: 1 hely. Puska István 28,852 kg
                    2. hely. Csendes Zoltán 25,560 kg
                   3. hely. Babos Dávid  12,390 kg
 ,,B" Szektor: 1 hely. Zsolnai Emil 9,6 kg
                     2. hely. Kovács János 7,42 kg
                     3. hely. Kurucz Béla 6,8 kg
"C, Szektor: 1 hely. Rubint Márió 64,18 kg
                   2. hely. Bali József 30,65 kg
                   3. hely. Angyal Tamás 21,62 kg
A verseny legnagyobb halát Kurucz Béla fogta (6,8 kg).

Köszönöm szépen mindenkinek aki eljött ezt a remek napot....Jövőre találkozunk !!

Csendes Zoltán