„A cégek eltolják maguktól a felelősséget”

2021. szeptember 21-én a LIGA Szakszervezetek Elnöksége felvette a tagjai sorába a Futárok Érdekvédelmi Szervezetét. Kerékgyártó László, a szakszervezet elnöke szerint bár vállalkozói jogviszonyban dolgoznak, az őket foglalkoztató cégeknek van felelőssége a munkakörülményeik biztosításában.

„A cégek eltolják maguktól a felelősséget”

Már tavaly felmerült az a gondolat, hogy szakszervezetet alakítunk, mert rengeteg olyan problémáról beszélgettünk, amelyet a bennünket foglalkoztató cégek nem kezelnek, de csak idény nyáron alakultunk. A megalakulásban dr. Trembulyák Péter segített, és egyelőre másfél tucatnyi lelkes tagot tömörítünk – mutatja be a szervezetét Kerékgyártó László, a szervezet elnöke.

- Alapvető problémáink vannak, például a cégek nem kötnek ránk biztosítást, nem adják meg a szükséges felkészítést és a munkánkhoz szükséges információkat. Állandó probléma, hogy azok, akiknek kiszállítást végzünk, nem engedik be a futárokat az illemhelyekre. (Egyébként éppen ma olvastam, hogy a New Yorkban ezt a harcot megnyerték az ottani futárok, így már a vendéglőknek biztosítani kell számukra az alapvető tisztálkodási lehetőséget.)

Az én cégemnél már van balesetbiztosításunk, de elég gyenge színvonalú, például néhány ezer forint jár, ha valakinek eltörik a keze. Kerékpárral, robogóval, motorral, személyautóval járunk egész nap a forgalomban – és sajnos történnek balesetek. A szakszervezet alakulásához az egyik ösztönzés innen is jött: ha többen összeállunk, akkor sokkal kedvezőbb biztosítást tudnánk kötni.

A másik nagy probléma, hogy a cégek csak olyan ruházatot biztosítanak, amelyen a saját logójuk jól látszik, de például motoron rendes védőruha kell. Ehhez kapcsolódóan a tájékoztatás is hiányzik, milyen veszélyei vannak ennek a munkának. Úgy érzem, a cégek eltolják maguktól a felelősséget, mondván, magánvállalkozók vagyunk, mindez nem az ő gondjuk.

A képzés is egy fontos igény lenne, most önképzőkör jellegűen egymást oktatjuk arra, amire oda kell figyelni, de úgy érzem, hogy sok feladatot leveszünk az ügyfélszolgálatokról is, mivel, ha problémába ütközünk, általában helyben megoldjuk.

Az én cégemnél a vállalkozás indulásakor jó volt a kommunikáció, azt éreztük, hogy közös felelősségünk, hogy a cég sikeres legyen, de ez a vezetés lecserélődött, és az új nem reagál arra, amit kérünk tőlük.

Amit nem mondanak el a cégek

Amit nem mondanak el a cégek: fontos a munkaidő betartása. Valóban jól lehet keresni, ha valaki reggel 8-tól éjfélig dolgozik, ugyanakkor a véleményem szerint a cégnek ki kellene ültetnie a dolgozókat pihenőre, mert a folyamatos munkavégzés végső soron életveszélyes. Volt egy olyan cég is, amely bónuszokat adott, ha valaki a tervbe vett számokat hozta – ez nagyon rossz, mert veszélyes: ahhoz, hogy megkapd a bónuszt, ki kell hajtanod magadat!

Azt sem mondják el a cégek, hogy a katás vállalkozás csak fél nyugdíjnak számít. Egyébként a vállalkozói díjazásunk sem változott három éve, ugyanakkor a költségeink évről évre nőnek.

Budapesten körülbelül 5 ezer vállalkozó dolgozik a szektorban a fő foglalkoztatók a WOLT Magyarország Kft. a Foodpanda és a Bolt. Igény lenne arra, hogy az itt dolgozókat egy nagyobb szakszervezet fogja össze, sokan érdeklődnek, de tagdíjat már kevesen áldoznak erre a befektetésre. Nem látják át, hogy ez mennyire fontos lenne – reméljük ezen tudunk változtatni. 

-l