Megállapodás a GySEV-nél

2021. július 2-án a GySEV Dolgozók Szabad Szakszervezete, a Mozdonyvezetők Szakszervezete és a Vasutasok Szakszervezete hároméves megállapodást írt alá. Vincze Róbert GYDSZSZ elnököt kérdeztük a megállapodás részleteiről.

Megállapodás a GySEV-nél

– 2021-2023 évekre szóló, kollektív szerződés erejű megállapodást írtunk alá a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.-vel és a GYSEV CARGO Zrt.-vel – tájékoztat Vincze Róbert. – A megállapodás eltér a MÁV Zrt.-nél született megállapodástól, például abban, hogy a GYSEV dolgozók évi 370 ezer forint s kafetéria juttatást kapnak, (mi ezt az összeget nem szerettük volna alapbéresíteni), így ezt a juttatást három évre megvédtük.

 Azon kívül egy minimum bruttó 100 ezer forint évi egyszeri juttatás is bekerült a kollektív szerződésbe. Ez eddig adható volt, de a megállapodás alapján erre biztosan lehet számítani.

 Az utóbbi évtized folyamatos emelései után sikerült a magán nyugdíjpénztári hozzájárulást is felemelni, a most aláírt szerződés szerint a munkáltató 5,7 százalékot fizet, a munkavállalók pedig 2 százalékot. Úgy tudom, hogy ez a munka világában az egyik legmagasabb ilyen összeg.

2022. évben az alapbér növekedésének mértéke alanyi jogon 10 % lesz, a 2023. évi alapbérnövekedés pedig alanyi jogon 5% lesz. Ugyanakkor a 2023. évi 5%-os bérfejlesztési mértéktől való pozitív eltérés a tulajdonos jóváhagyása esetén az infláció, a minimálbér és garantált bérminimum figyelembe vételével, a Társaság várható üzleti eredményének függvényében változhat. Így a minimálbér emelése és az infláció hatásainak kiküszöbölése további tárgyalásokat hoz magával, illetve munkát ad a szakszervezeteknek.

 Arra a kérdésre, hogy a dolgozók hogyan fogadták a megállapodást, a szakszervezeti vezető elmondja, a megállapodásnak nem volt teljesen pozitív a fogadtatása, hiszen alapbérnövelést erre az évre nem sikerült elérni, ugyanakkor a dolgozók értékelték, hogy a juttatások terén a szakszervezetek eredményeket értek el. Minden dolgozó június 15 én megkapta a kafetéria összegét, július 26-án pedig plusz 200 000 forintos egyszeri juttatást SZÉP kártyán, amelyből 130 ezer forint szálláshelyre, 70 ezer forint pedig a szabadidős szolgáltatásokra vehető igénybe. (Ez választható: ha valamelyik dolgozó ezt nem szeretné megkapni, akkor erről nyilatkozik, így 133 nettó összeget utal számára a munkáltató. )

További fontos elem, hangsúlyozza Vincze Róbert, hogy az év végi juttatásokat, az esetleges bérmegtakarítások valamint a nyereség figyelembe vételével a munkáltató a szakszervezetek véleményét kikérve fogja felosztani.

-l