Kollektív szerződés karácsonyra

2020. december 21-én kötött kollektív szerződést a LIGA - Ifjúsági Munkás Érdekvédelmi Szervezet és az Esab-Mór Kft. A szervezet vezetőjét, dr. Bognár Ferencet valamint Varga Tamás helyi ügyvivőt kérdeztük, hogyan értékelik a megszületett megállapodást.

Kollektív szerződés karácsonyra

Dr. Bognár Ferenc a LIGA - Ifjúsági Munkás Érdekvédelmi Szervezet (LIMÉSZ) elnöke a tárgyalásról elmondja, sikerült összehangolni a vezetés és a helyi képviselet munkáját, a szavai szerint "amikor az kellett, a LIMÉSZ tárgyalt, amikor az kellett, a helyi szervezet vezetője". Hangsúlyozza, a kollektív szerződés érdekében kompromisszumos megállapodás született: a szakszervezet és a munkáltató is hajlandó volt változtatni az előzetesen elgondolt stratégiáin.

A szakszervezeti elnök a megállapodás kapcsán úgy véli, a kollektív szerződések szerepe egyre fajsúlyosabb a gyorsan változó ipari és közegészségügyi helyzetben, hiszen ezek a szerződések az adott szónál erősebben garantálják a munkavállalók jogait – és nem utolsó sorban a bérek és jövedelmek értékét.

„Sok munkánk volt az év év végén” – zárja gondolatait dr. Bognár Ferenc –, "például a Denso-ban is született egy megállpodás, igaz, hogy nem a bérekről hanem a béren kívüli juttatásokról, de ez, tegyük hozzá, a 2021-es év bértárgyalásainak előzetese; továbbá a Dunaferrben kialakult helyzet nyomán a munkavállalók érekeinek képviselete is jelentős nyomást helyez ránk. Ezért is örölük, hogy Móron sikerült karácsony előtt megállapodást kötni.”

*

Varga Tamás helyi ügyvivő elmondja, a kollektív szerződés tartalmaz olyan elemeket, amelyek kézzelfogható előnyt jelentenek a munkavállalók számára. Ilyen a délutáni és az éjszakai pótlék, amely 20, illetve 50 százalékos mértékű, és ilyen a – hiányzásmentes munkavégzésért járó – jelenléti pótlék 10 százalékos juttatása is. Ez utóbbi tekintetében előrelépés történt, ugyanis eddig akár egy táppénzes nap után is el lehetett veszteni a jelenléti pótlékot, most akár két nap táppénzes időszakra is jár. Vagyis kisebb náthával otthon lehet maradni, anélkül, hogy a munkavállaló elveszítené a 10 százalékos pótlékát. Ugyanakkor a dolgozók nagy százaléka nem veszi igénybe a táppénzt, csak akkor, ha komolyabb problémája adódik. Az még el szeretném mondani, hogy először azt szorgalmaztuk, hogy a táppénz mentes év után jutalmat kapjanak a dolgozók, de a vezetőség kisebb számolás után azt mondta, hogy ez a cégnek nem éri meg.

Továbbá megmaradt a 13. havi bónusz is, amely tulajdonképpen időarányosan járó 13. havi fizetés.

"Ami a szívfájdalmam, hogy a kollektív szerződésünk korábban tartalmazta, hogy a vállalati minimálbér az országos minimálbér 150 százalékánál nem lehet kevesebb, ezt most ki kellett venni a szerződésből."– teszi hozzá Varga Tamás. A cég indoklása az volt, hogy a bérekre adott egy keretösszeg, és ha a kormány felemeli a minimálbért, akkor a vállalatnak is automatikusan emelnie kell. Így nem csak a vállalati minimálbér változna – ez 30-40 dolgozót érint –, hanem az egész bérszerkezet, mert a következő éves bértárgyalás innen indulhatna. "A magam részéről értem, hogy ez a kitétel kötelezettséget rótt volna a vállalatra, ugyanakkor úgy látom, hogy az Esab-Mór Kft., amely hegesztő elektródát gyártó cég, jól prosperál, vannak megrendeléseink, az egész évet végigdolgoztuk, volt munkánk."

"A cégnél lévő minimálbér szabályozásának kivétele a kollektív szerződésből azt jelenti, hogy a cég nem fog arra kényszerülni, hogy a béreket nagyobb mértékben emelje, így nehezebben szerzünk majd igényt a bérkövetelésünknek. A tárgyalások már elkezdődtek, illetve 10 százalékos induló követelésünket eljuttattuk a menedzsmentnek. Konkrét választ egyelőre nem kaptunk, a tájékoztatás szerint a cégnek új költségvetést kell készítenie, innen származik a késedelem."

k.l.