Öt kollektív szerződésből egy lesz

2020 decemberében a főváros önkormányzata bejelentette, hogy takarékossági okokból öt fővárosi céget összevon. Az egyik érintett cégben dolgozó Lázár Lászlónét, a Főtáv Dolgozók Szakszervezetének elnökét kérdeztük, hogyan érinti a munkavállalókat ez az intézkedés.

Öt kollektív szerződésből egy lesz

Az összevonás a Főtávot, a Fővárosi Közterület-fenntartót, a Budapesti Temetkezési Intézetet, a Főkétüsz Fővárosi Kéményseprőipari Kft.-t és a Főkertet érinti. Ezzel párhuzamosan a Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a főváros közvetlen tulajdonába kerül. Mit lehet tudni az intézkedés hatásairól, mit gondolnak a dolgozók, végül hogyan érinti a szakszervezeteket és a munkavállalókat ez az intézkedés?

Lázár Lászlóné:

Az intézkedésről tájékoztatást kaptunk Főtáv Zrt. vezérigazgatójától, aki egyben a létrejövő új cégnek a vezérigazgatója is lesz. A munkavállalók jogutódlással kerülnek át az új céghez, ez biztató. Mivel egy vállalatnál egy kollektív szerződés köthető, a beolvadáskor a FŐTÁV kollektív szerződése lesz az irányadó. Ez is pozitív, mert egészében a mi kollektív szerződésünk tartalmaz a legtöbb előnyt a munkavállalók számára. Ugyanakkor néhány társaságnál, például az FKF-nél, vannak olyan juttatások, amelyek kedvezőbbek, mint a miéink. Kérdés, hogy ezt a kérdést hogyan tudjuk rendezni. Úgy gondolom, hosszas tárgyalások lesznek, hogy ha létrejön az egységes munkaszervezet. Az viszont kérdés, hogy minden juttatást tud-e az új cég finanszírozni,

A tervezett intézkedésekkel kapcsolatban vannak fenntartásaink. Egyelőre nem értjük, miért kell non-profit céggé alakítani a Főtávot, hiszen innen évek óta a hozamot vehetett ki az önkormányzat. Nem értjük, hogy mi indokolja ezt az intézkedést, amikor minden fórumon elhangzik, hogy nagyon rosszul áll a Főváros kasszája.

Azért is érdekes a beolvadás, mert mi három éves bér megállapodást kötöttünk, így ennek értelmében 2021-re 6 százalékos bérnövekedéssel számolhatnak a dolgozók. Ennek a fedezetét a cég már az üzleti tervében is elfogadta. A tervek szerint az új munkaszervezetben minden cég a saját üzleti terve szerint fog dolgozni 2021. március 30-ig. Áprilistól összeolvadnak a cégek, ekkor viszont a szakszervezeteknek össze kell tartaniuk, hogy jó megállapodások születhessenek.

Az új szervezet nem tervez csoportos létszámcsökkentést, viszont a szinergiákat megszünteti. Ilyen pl. a pénzügy, a humán erőforrás, az ügyfélszolgálat, a közbeszerzés. Ezeket a központ fogja irányítani. Mártha Imre, az új szervezet vezérigazgatója kifejtette, az a cél, hogy megtakarítás szülessen az összevonásból. Az új szervezethez nem kell majd hat vezető, de az átszervezés érinti majd a felügyelőbizottságok és az adminisztratív vezetők létszámát is.

A szakszervezetek között egyeztetés elindult, egy bizottságot állítottunk fel, amelybet a LIGA Szakszervezetek, a MASZSZ, és a HVDSZ képvisedlője alkot. Ezen a szinten már elkezdődnek a tárgyalások is, de a helyi szinten még nem sikerült egyeztetnünk. Ha a dolgozók véleményét kérdezed, el kell mondanom, hogy várakozó állásponton vannak: tartanak az átalakulástól, ezért nagyon várják a tájékoztatást.

kl-

Képünkön: Lázár Lászlóné, a Főtáv Dolgozók Szakszervezetének elnöke aláírja a 2020. április 30-i bérmegállapodást.