Harminc éves a PADOSZ

2019. október 19-én tartotta ünnepi megemlékezését a Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete.

Harminc éves a PADOSZ

A Csengey Művelődési Központban megtartott ünnepségen Lőrincz László, a szervezet elnöke elmondta, a szervezet első 10 évét a közösség építése, kialakítása a második tíz évét a kihívások határozták meg, amely kihívások leküzdéséhez nagyon erős szolidaritásra volt szükség a szervezeten belül és kívül is.

Az utóbbi 10 év - folytatta értékelését a szakszervezeti elnök - a változások évei voltak, amely változások nagyon gyorsan zajlottak és zajlanak napjainkban, ezért mind az egyént, mind a szervezetet próbára teszik. A helyes magatartás nem a tagadás, és a régihez ragaszkodás, hanem a pontos helyzet felmérés, és a munkavállalói érdekek figyelembe vételével adott válaszok.

Lőrincz megköszönte a tagság aktivitását, valamint a szakszervezetet segítő magyar és nemzetközi szerveztek munkáját. Végül a 30 éves PADOSZ-t azzal a kívánsággal köszöntötte, hogy az az elkövetkező években is őrizze meg értékeit, adjon segítséget a rászorulóknak és legyen megbízható partnere a társszervezeteknek és a munkáltatóknak.

Az ünnepség során a szakszervezet munkájuk elismeréseként díjazta aktív és nyugdíjas tagjait is.

k-

Képek: Kiss G. Péter