Demonstrálnak az Alföldvíz Zrt. munkavállalói

2019. június 28-án 11 órakor a VKDSZ tagszervezete, az ALFÖLDVÍZ Szakszervezet demonstrációt szervez az Alföldvíz Zrt-nél elmaradt idei béremelés és az ágazat sok tekintetben válságos helyzete miatt.

Demonstrálnak az Alföldvíz Zrt. munkavállalói

A demonstráció helyszíne a Miniszterelnökség épülete, Budai Vár, volt Karmelita kolostor lesz.

A demonstráció szervezői a rendezvényen Orbán Viktor miniszterelnöknek kívánnak egy levelet átadni, melyben felhívják a figyelmet problémáikra. Ahogy a felhívásukban írják: 

"A demonstráción tájékoztatni kívánjuk a közvéleményt arról, hogy a véleményünk szerint elhibázott politikai döntések sorozata hova sodorta a vízi közmű ágazatot, ezen belül az ALFÖLDVÍZ Zrt-t, ahol ma már a foglalkoztatott munkavállalók „éhbérért” dolgoznak.

Szakszervezetünknek nincsenek jogi eszközök a kezében, Szakszervezetünk ereje a tagság létszámán, és az összefogáson, (szolidaritáson) múlik. Ebben a munkánkban, „harcunkban” kérjük minden érintett tagszervezet tevőleges segítségét. A demonstráció sikere érdekében számítunk minél nagyobb létszámú aktív részvételetekre. Demonstrációnkat támogatja a LIGA Szakszervezeti Konföderáció, és a VKDSZ Szakszervezeti szövetség is.Kéjük, hogy részvételükkel támogassák a demonstráció célkitűzéseit."

A részvételi szándékot az szb@alfoldviz.hu és az info@vkdszsz.hu e-mail címeken kérjük jelezni.


Letölthető dokumentumok:

ALFLDVZ_Szakszervezet.pdf