Horgászverseny, főzőverseny

A Honvédszakszervezet idén is megrendezi horgász- illetve főzőversenyét. A HOSZ XIII. Országos Horgászversenye két napos, (2019. június 14-15) míg a III. HONVÉD Babgulyásfőző Verseny 2019. június 15-én kerül megrendezésre Délegyházán.

Horgászverseny, főzőverseny

A HOSZ XIII. Országos Horgászverseny

A Horgászverseny helye: Villantó horgásztó (Délegyháza, Nomád part)
Ideje: 2019.június 14. 16.00 - 2019. június 15. 16.00

Jelentkezési határidő: 2019. május 29. 12.00 óra

A horgászversenyen 3 fős csapatok vehetnek részt. A horgásztó megközelíthetősége: Délegyháza Nomád part: Villantó Horgásztó; Délegyháza/Nomádpart/GPS koordináták: 47.24924, 19.09529

III. HONVÉD Babgulyásfőző Verseny

Délegyháza, 2019. június 15. (szombat)

JELENTKEZÉS ÉS RÉSZVÉTELI SZABÁLYZAT: a Honvédszakszervezet által meghirdetett rendezvényre, melyre szeretettel várjuk 3-5 fős csapatok jelentkezését. A csapat legalább egy tagjának szakszervezeti tagnak kell lennie. A csapatok maximálisan vendégekkel együtt 10 fővel vehetnek részt, a jelentkezést időrendi sorrendben tudjuk elfogadni.

Részvételi díj: 2.000 Ft/csapat

Alapegység: 20 m 2 - max. 10 főre (csapattag + vendégkör), ahol a bográcsos főzőhelynek, szükség szerint sátor helynek el kell férni. Egy csapat egy 15-30 literes bográccsal tud részt venni a versenyen. Versenyen kívüli főzés TILOS!
A szervező biztosít 10.000 forint, azaz tízezer Ft pénzügyi keretet a babgulyás elkészítéséhez szükséges anyagok beszerzésére. A beszerzések elszámolására megfelelően kitöltött készpénzfizetési számla benyújtása mellett van lehetőség. A számla a következő címre szóljon: HONVÉDSZAKSZERVEZET, 1087 Budapest, Kerepesi út 29/b

A résztvevők hozzanak magukkal: bográcsot, állványt, baltát, tűzgyújtó eszközt, alapvető higiénés szabályok betartásával a főzéshez szükséges egyéb anyagokat, eszközöket, hulladékgyűjtő zsákot.

Felhívjuk a főzőcsapatok figyelmét, hogy a főzés során felhasználandó, személyesen beszerzett további hús- és romlandó áruról a vásárlási számlát, bizonylatot hozzák magukkal, mivel azt az élelmiszerbiztonsági szervek, az ÁNTSZ, a fogyasztóvédelem részéről bárkitől kérhetik közegészségügyi ellenőrzés címén. Számla hiányában a főzőcsapat kizárásra kerül, a főzést nem kezdheti meg.

Szervező biztosítja:

  • asztalt, széket,
  • területet, csapatonként 20 kg tűzifát, a területen ivóvíz vételi lehetőséget
  • a rendezvény általános biztosítását
  • a központi szemételszállítás megszervezését

A szakhatósági előírások miatt az alábbi szabályokat alkalmazzuk: A főzőhelyen gázpalack nem használható.
Céges reklámtevékenység folytatása nem megengedett, kizárólag katonai szervezet, a Honvédszakszervezet és a helyőrség logója kerülhet ki.

Zsűrizés

A csapatok egységes megjelenését és a területük rendezettségét 1-6 pontig, (ruházat: 1-4 pontig, terítés, dekorációk, higiéné: 1-2 pontig.)

Az ételeket szakmai zsűri bírálja el 1-20 pontig.

Részvételi feltételek

A jelentkezési lapot legkésőbb 2019. május 16-ig kell megküldeni a Hosz Központi Iroda email címére (iroda@hsz.hu) vagy faxon: 061/450-0347, HM: 261-77. A jelentkezés a beérkezés napján regisztrálásra kerül. A részvételi díj verseny megkezdéséig történő megfizetése a versenyen való részvétel feltétele. A díjat banki átutalással, illetve az alapszervezetek által meghozott határozattal lehet rendezni elsődlegesen. A jelentkezésről visszaigazolást küldünk a csapatvezető e-mail címére.


A főzőhelyeket elfoglalni 2019. június 15-én kizárólag 7.00 és 8.30 óra között lehet, előtte jelentkezés a regisztrációs sátornál, itt vehető át a fa, a szervező által biztosított alapanyagok, stb. A főzés hivatalos kezdete: 8.30. A csapatok helyét előzetes egyeztetés alapján sorsolással, a szervező jelöli ki, azt csak az egyeztetett időponttól lehet elfoglalni.
A főzőhelyeken a résztvevő csapatok vendéglátó-kereskedelmi tevékenységet nem folytathatnak!

A szervezők kóstolójegyet állítanak ki, amely ellenében csapatonként 20 adag étel kiosztását kell biztosítani. A rendezvényen keletkező szemetet zárt hulladékgyűjtő zacskóban a területen rendelkezésre álló letelepített hulladékgyűjtőkbe kell elvinni. A területet tisztán kérjük a rendezvény végén visszaadni. A rendezvény során nem engedélyezett a főzőhely melletti / mögötti területen bármely fajta gépjármű tárolása. A területről a járműveket kipakolás után ki kell vinni a megjelölt parkolóba. A szabályok betartását a szervezők ellenőrzik.


Letölthető dokumentumok:

nevezesilap_Horgsz_s_fzverseny.pdf