Ülésezett az Országos Munkavédelmi Bizottság

2019. március 18-án tartotta soron következő ülését az Országos Munkavédelmi Bizottság. Elhangzott, 30 százalékkal csökkent a Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztályán dolgozók létszáma.

Ülésezett az Országos Munkavédelmi Bizottság

Az ülésen Marczinkó Zoltán munkaerőpiacért ás vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár tájékoztatást adott a Munkavédelmi Főosztály szervezeti átalakításáról, a munkaerőpiaci változásokról. Tájékoztatójában beszámolt a Munkavédelmi Főosztály átvizsgálásáról, ennek megfelelő létszám korrekcióról. Megerősítette, hogy a Főosztály továbbra is megfelelő hatékonysággal látja el feladatát. Az évről évre növekvő munkabalesetek számával kapcsolatosan elmondta, hogy az egyre növekvő munkavállalói létszám eredményeként az ezer főre vetített munkabalesetek száma csökkent.

Ezt követően Nesztiger Péter a Munkavédelmi Főosztály vezetője részletes tájékoztatást adott a Munkavédelmi Tanácsadói Szolgálat elmúlt évi tevékenységéről, a munkavédelmi tanácsadás átalakításáról.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ Munkahigiénés és Foglalkozás-egészségügyi Főosztály szervezeti átalakításáról dr. Nagy Imre adott tájékoztatást. A Főosztály állományi létszáma 30%-al csökkent, de a feladataikat ellátják.

A munkavédelmi hatóság szakmai irányítását Nesztinger Péter főosztály vezető mutatta be. Előadásában tizenkét pontban ismertette feladataikat, a területi felügyelőségek szakmai irányításának elveit.

Ezt követően az Országos Munkavédelmi Bizottság módosította ügyrendjét, apró pontosításokat, korrekciót fogalmazott meg. Végezetül tájékoztató hangzott el a munkabalesetben elhunytak április 28-i emléknapjának országos megemlékezés sorozatáról, a területi munkavédelmi hatóságok akcióiról.


Miskéri László