BKV: Csak 5 százalék lenne?

A BKV béremelési ajánlatáról felröppent hírek nem a BKV hivatalos ajánlatát jelentik, kommentálta a sajtóértesüléseket Jáger István, a LIGA Közlekedési Szakszervezetek Ágazati Szövetségének elnöke.

BKV: Csak 5 százalék lenne?

2019. február 25-én több sajtóorgánumban is megjelent a hír, miszerint kiszivárgott a BKV béremelési ajánlata. A HVG ezt 5 százalékra becsülte, azonban a hírt a BKV sem nem cáfolta, sem nem erősítette meg.

A LIGA Közlekedési Szakszervezetek Ágazati Szövetségének elnöke kevesellné, ha valóban ennyi lenne az ajánlat, és nem tartja jónak a hivatalos tárgyalások előtti hangulatkeltést. A héten lesz a BKV bértárgyalásának következő fordulója, mondja a szakszervezeti tisztségviselő, és hozzáteszi, hivatalos ajánlat egyelőre nem érkezett a szakszervezetekhez.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet mellett a LIGA Közlekedési Szakszervezetek Ágazati Szövetsége (a szövetség tagszervezetei a Fővárosi Közlekedési Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, a Metró Észak-déli Motorkocsivezetők Független Szakszervezete, a Független Hév Szakszervezet) 15 százalék béremelési igényt tűzött  a zászlójára, de ahhoz ragaszkodik, hogy  a béremelés kétszámjegyű legyen.

Ha 5 százalék lenne a béremelés - teszi hozzá az elnök -, akkor az tovább növelné a ma is sok gondot okozó létszámhiányt.

l-