25 éves a Főtáv Dolgozók Szakszervezete

A Főtáv Dolgozók Szakszervezete 2019. február 15-én tartotta megalakulásának 25 éves évfordulóját, amely eseményre a  LIGA Szakszervezetek elnöke is meghívást kapott.

25 éves a Főtáv Dolgozók Szakszervezete

Elsőként Lázár Lászlóné elnökasszony méltatta a Főtáv Dolgozók Szakszervezete megalakulását. Beszédében elmondta, hogy 1994 előtt a szellemi és a fizikai dolgozókat is külön-külön szakszervezet képviselte, de a vezetők azért, hogy egységesebb erőt, összefogást és támogatást érjenek el, a két szakszervezetet egyesítették 1994. február 10-én. A megalakulást követően a Főtáv Dolgozók Szakszervezetének Daczuk János lett az elnöke. Daczuk János után a szakszervezet elnöke Szendrei Attila, majd Hoffman György lett. (A Főtáv Dolgozók Szakszervezetének jelenlegi elnöke Lázár Lászlóné.)


Az ünnepségen részt vett és beszédet is mondott dr. Mitnyan György a FŐTÁV Zrt. vezérigazgatója is. Vezérigazgató úr is megköszönte, hogy a Társaság és a szakszervezet között jó kapcsolat alakult ki, és a véleménykülönbségek ellenére a tárgyalások során kompromisszumos megállapodások születnek.

Szintén rövid beszédet mondott az ünnepségen Mészáros Melinda a LIGA Szakszervezetek elnök asszonya, aki ajándékkal is köszöntötte a 25 éves szakszervezetet. Beszédében megköszönte a LIGA tagszervezetének támogatását, és kifejtette, a közeljövőben hangsúlyosabbá kell tenni az Önkormányzati cégek dolgozóinak érdekvédelmét.

Az ünnepségen részt vett Perlik Tamás a FŐTÁV Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese, Deák István a Társaság humánpolitikai igazgatója, Szabó Róbert a FŐTÁV-Komfort Kft. ügyvezető igazgatója, valamint a szakszervezet jogi és munkaügyi képviselői is.

A szakszervezetünk egy kis aprósággal kedveskedve egy Főtáv Dolgozók Szakszervezetes táskát készíttetett, melyet a csoportképviselőkön keresztül juttat el tagok részére.

A születésnap nem múlhatott el torta nélkül. A FŐTÁV Dolgozók Szakszervezetének születésnapi tortáját dr. Mitnyan György a FŐTÁV Zrt vezérigazgatója és Lázár Lászlóné a Főtáv Dolgozók Szakszervezetének elnöke vágta fel, szimbolizálva a két fél közötti jó együttműködést.

Összefoglalónkat elnök asszony gondolataival zárjuk le: „Az elmondottak is bizonyítják, hogy szakszervezetünk erős, a legnehezebb időkben mindig meg tudta mutatni erejét, összefogását. Már többször említettem, hogy a szakszervezetünk nem az elnökségből, és nem az elnökből belőlem áll, hanem a Tagokból, és a tagok összetartásából. Sok küzdelem, és harc áll az eredmények mögött, de hiszem, hogy az erőnk sokáig kitart és a létszámunk is növekedni fog.”

Boldog születésnapot kívánunk a Főtáv Dolgozók Szakszervezete minden tagjának!

(a Főtáv Dolgozók Hírlevele nyomán)