Társadalmi riport

2018. november 6-án került bemutatásra a kétévente megjelenő Társadalmi riport legújabb kötete. A kötetsorozat első kiadványa 1990-ben jelent meg, célja, hogy olyan adatokat közöljön jól követhető formában és szöveges információkkal kísérve, amely segít megérteni az ország legfontosabb társadalmi összefüggéseit.

Társadalmi riport

A jelenlegi, 22 fejezetből álló kötetet Kolosi Tamás és Tóth István György, a TÁRKI munkatársai - kutatói szerkesztették és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága támogatásával jelent meg. A fő fejezetek a társadalomszerkezet, a demográfiai folyamatok, gazdaság, humán infrastruktúra és attitűd címszavakat kapták.

A fejezetekben közölt cikkek széles témakörből merítenek, a cikkek az elzárkózás-leszakadás-fejlődés területeit veszik górcső alá, Magyarország országon belüli és Európa többi országához viszonyított helyzetét elemzik. Olvashatunk többek között a magyar társadalom tagjainak társadalmi (iskolai) és földrajzi mobilitásról, migrációról, szegénységről, férfiak-nők helyzetéről, családi vállalkozásokról és földtulajdonokról, magánegészségügyről és lakáshelyzetről, szociális segélyezésről és politikai attitűdökről (intézményekbe vetett bizalomról, Oroszország megítéléséről, választásokról).

A Társadalmi Riport 2018-as nyomtatásban megjelent kiadványa megvásárolható a LIRA könyvesboltjaiban, illetve ingyen letölthető innen.