Folytatódott a Közép-Magyarországi Jogpont+ szolgáltatásban részt vevő jogászok szakmai képzése

2012. július 10-én és 11-én a Közép-Magyarországi Jogpont+ projekt keretében került sor az ingyenes jogi tanácsadó szolgáltatásban részt vevő jogászok második és harmadik képzési napjának lebonyolítására.

A képzést folytató intézmény vezetőjének rövid tájékoztatóját a jogi tanácsadás tárgyköreit részletesen is érintő előadások megtartása követte. Ennek keretében a tanácsadást végzők megismerkedhettek a legfontosabb adójogi szabály-változásokkal, kiemelt figyelmet fordítva a magánszemélyek adófizetési kötelezettségére, a bevallás rendszerére, és a munkáltató kötelezettségeire.

Dr. Lövétei István előadásában ismertette a közigazgatási szervezetrendszert érintő leglényegesebb kérdéseket, valamint kitért az előttünk álló jogszabályi módosításokkal kapcsolatos várható teendőkre is.

A kollégák számára is figyelemre méltó előadást tartott ezt követően dr. Homicskó Árpád a társadalombiztosítási jog területéről, aki a rendszerszemlélet fontosságát kiemelve mutatta be a sokak számára a gyakorlatban nem oly könnyen áttekinthető ismeretanyag kiemelt szegmenseit. Rávilágított a 2012.január 1-jével hatályba lépett, és az állampolgárok tömegeit érintő változtatásokra, pontosításokra is.

A jelenlévők ismereteiket tovább bővíthették a társasági és cégjog területén is. A képzési napokon a felmerült gyakorlati kérdések megválaszolásán túl, a résztvevők is megoszthatták egymással korábbi tapasztalataikat.

Budapest, 2012. július 12.
Közép-Magyarországi Jogpont+ Projektiroda


Képek: