A fővárosban: FÉT

2020. február 11-én tartja alakuló ülését a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács. Az új fórum tagjai közé a LIGA Szakszervezetek is felvételt nyert.

A fővárosban: FÉT

2020. január 21-én Budapest főváros polgármesterétől pozitív válasz érkezett a LIGA Szakszervezetek jelentkezésére az újonnan létrejövő fővárosi érdekegyezetési fórumba. Karácsony Gergely főpolgármester a levélben meghívja a LIGA Szakszervezetek képviselőjét a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács alakuló ülésére.

Egyben tájékoztatta a LIGA Szakszervezeteket, hogy a következő szervezetek lehetnek tagjai az új fórumnak: a munkavállalói oldalról az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (LIGA Szakszervezetek), a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ), a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) és a Szakszervezetiek Együttműködési Fóruma (SZEF).

A munkáltatói oldalról a testület tagja lehet az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége (ÁFEOSZ), az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ), a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ), Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ), a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (STRATOSZ) valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ).

-l

(Fotó: Kozák Dániel)