Ingyenes szolgáltatások a Jogpont+ mini keretében

A JOGPONT+ Mini európai uniós támogatással megvalósuló integrált és ingyenes jogi szolgáltatás a munka világában. A hét régióban megvalósuló JOGPONT+ Mini esetében összekapcsolódó projektek a korábbi, nagy sikerrel zárult JOGPONT Hálózat fejlesztésére irányulnak, oly módon, hogy a legfontosabb szükségletekre reagálva, a jogterületek bővítésével és a tanácsadási formák szélesítésével továbbfejlesztett, még hatékonyabb jogi segítségnyújtást biztosíthassanak az együttműködő érdekképviseletek.

Ingyenes szolgáltatások a Jogpont+ mini keretében

A projekteket működtetők - ÁFEOSZ-COOP Szövetség, IPOSZ, OKISZ, KISOSZ, Munkástanácsok Országos Szövetsége, LIGA Szakszervezetek és STRATOSZ - célkitűzése, hogy valódi, hatékony - szakvizsgázott és gyakorlott ügyvédekkel dolgozó - rendszert építsenek ki, amely által ingyenes jogi segítséget kaphat bármelyik állampolgár.

KI, HOL, MIKOR, MELY TERÜLETEKEN KAPHAT INGYENES SEGÍTSÉGET?

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az egyes jogsegély-szolgálati formák, a tanácsadások tartalma és területei és egyéb részletes információk, az igénybevétel feltételei megtalálhatók a www.jogpontplusz.hu honlap vonatkozó menüpontjaiban, továbbá a működtető partnerek weblapjain és telefonos elérhetőségein részletes információkat kaphat.

A projektek keretében az alábbi csatornákon vehető igénybe segítségnyújtás:

Személyes ügyfélfogadás a JOGPONT+ Mini irodákban -, ahol gyakorlott ügyvédek személyre szabott tanácsadással és jogi felvilágosítással, iratmintákkal segítik az ügyfeleket. A személyes ügyfélfogadásra vonatkozó tájékoztató megtalálható a Személyes Ügyfélfogadás menüpont alatt, ahol tájékozódhat arról is, melyik település melyik régióhoz tartozik, így megtalálhatja a lakóhelyéhez, munkahelyéhez legközelebb eső irodát. A JOGPONT+ Mini irodák, azok nyitva tartása a Régiós JOGPONT+ Mini irodák menüpontban a megfelelő régió kiválasztásával érhetőek el.

630-terkep_mo_varosokkal_mini.jpg

JogÁsz Napok - a JOGPONT+ Mini projekt keretében lehetőség nyílik az állampolgárok számára, hogy információs rendezvényeinken a kitelepült jogászok részéről ingyenes helybeni jogi segítséget vegyenek igénybe. A részletes információkat, a települések listáját és a rendezvények időpontjait megtalálja a JogÁsz napok menüpont alatt.

A jogi információszolgáltatás és tanácsadás célcsoportjába különösen a munkavállalók, álláskeresők, fiatalok és 50 év felettiek, a vállalkozók és vállalkozni szándékozók tartoznak.
A projektek SZOLGÁLTATÁSAIT TÉRÍTÉSMENTESEN VEHETI IGÉNYBE BÁRKI, a következő területekhez tartozó kérdésekben és problémákban:

  • munkajog,
  • társadalombiztosítás
  • társasági és cégjog
  • közigazgatási jog
  • családjog
  • pénzügyi és adótanácsadás (kizárólag magánszemélyeknek)

A területek jogi tartalmairól részletes információ a Jogsegélyszolgálat területei menüpontban érhetőek el.

JOGPONT+ Mini partnerség tagjai országos munkáltatói érdekképviseletek, a Kis- és Középvállalkozások Érdekképviseleti Szövetségének /KÉSZ/ tagjai: KISOSZ, OKISZ, ÁFEOSZ-COOP Szövetség, IPOSZ és országos szakszervezeti szövetségek: a Munkástanácsok Országos Szövetsége, a STRATOSZ és a LIGA Szakszervezetek.