Jogpont+ mini nyitórendezvény

Projektindító rendezvényt tartott ma a LIGA Szakszervezetek. A „JOGPONT+mini” projekt célja, hogy Magyarország 5000-10000 fő között lakosságszámú településein is valamennyi állampolgár ingyenes, minőségi és elérhető jogi szolgáltatáshoz jusson.

A „JOGPONT+mini” - jogi tanácsadó hálózatot - hat országos munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szövetség működteti, ezen belül a közép-magyarországi régióban történő megvalósításért a LIGA Szakszervezetek, mint Főkedvezményezett, valamint a Magyar Iparszövetség (OKISZ), mint Kedvezményezett konzorciumi partner a felelős. A Közép-Magyarországi JOGPONT+mini keretében mostantól Pest megyében tizenkilenc településen biztosított a jogkereső munkavállalók és munkáltatók széleskörű, a főbb jogterületekre kiterjedő tanácsadását.

Ezzel a Jogpont+ és Jogpont+mini helyszínek száma országosan megközelíti a 300-at.

Dr. Mészáros Melinda, a projekt menedzsere elmondta, hogy a Jogpont+mini projekt célja, hogy Magyarország 5 ezer és 10 ezer közötti lakosságszámú településein is valamennyi állampolgár ingyenes, minőségi és elérhető jogi szolgáltatáshoz jusson, személyre szabott segítséget kapjon. A LIGA Szakszervezetek mint főkedvezményezett és a Magyar Iparszövetség (OKISZ) mint kedvezményezett konzorciumi partner Közép-Magyarországon 170 millió forint támogatás felhasználásával 2014 november 30-áig nyújtja az ingyenes jogi tanácsadást munkajogi, társasági, közigazgatási, adó- és cégjogi és családjogi kérdésekben.

Mészáros Melinda hangsúlyozta, hogy a Jogpont+mini ingyenes, anonim módon igénybe vehető jogsegély-szolgáltatás keretében, meghatározott időpontokban, személyes ügyfélszolgálatot biztosítanak, ezen kívül két munkanapon belül válaszolnak az e-mailen érkező kérdésekre, illetve on-line chat-elérésre is mód van.

A következő időszakban "jogÁSZ napokat" tartanak a Jogpont+mini szolgáltatást nyújtó helyszíneken, ahol jogi szakmai előadások hangzanak el, azonnali jogi tanácsadást tartanak, és széles körben ismertetik a szolgáltatást.

Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) ügyvezető elnöke hangsúlyozta, hogy a Jogpont+mini szolgáltatás nemcsak jogi tanácsadást biztosít, hanem a működtető munkaadói és munkavállalói szervezetek számára lehetőséget ad arra, hogy a versenyképességet javító, a gazdasági növekedést is szem előtt tartó aktuális kérdésekkel foglalkozzanak. Példaként említette, hogy az általuk működtetett helyszíneken a fiatalok figyelmét az Európai Unió által támogatott vállalkozóvá válás lehetőségére is felhívják. Remélik, hogy a 10 ezer fő feletti településeken működő Jogpont+ és a most indított Jogpont+mini szolgáltatási pontokon összegyűlt tapasztalatok a későbbi jogalkotásban is megjelenhetnek - mondta Vadász György.

A szolgáltatási helyszínekről és időpontokról a www.jogpontplusz.hu honlapon lehet tájékozódni.


jogpont