Esélyegyenlőség

A LIGA Szakszervezetek Esélyegyenlőségi Bizottsága 2018. március 5-én tartotta idei első ülését, mely egyben az újonnan megválasztott bizottsági tagok alakuló ülése is volt. A Bizottsági tagokat Doszpolyné Dr. Mészáros Melinda, a LIGA Szakszervezetek elnöke köszöntötte az új székházban.

Esélyegyenlőség

Dr. Mészáros Melinda az üdvözlés után röviden ismertette az elmúlt időszak programjait. A Bizottság tagjainak jó munkát és sok sikert kívánt a következő négy évhez.

A napirendnek megfelelően az ülés során Hangonyi Adrienn a Bizottság koordinátora mutatta be a működésre vonatkozó ügyrendet és technikai információkat. A LIGA Elnöksége január 9-i ülésén a tagszervezeti jelölések alapján a következő személyeket választotta a Bizottság tagjaivá:
• Gál Zsuzsanna, Postás Szakszervezet
• Méhes Zsolt Géza, Vízügyi Közszolgálati Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége
• Szabó Ferencné, Vegyipari Munkavállalók Független Szakszervezete
• Szabó-Zsura Brigitta, Dél- alföldi LIGA Szakszervezet
• Szijártó Zsolt, Honvédszakszervezet
• Tóth Ilona, Olajipari Szakszervezet
• Tóth Istvánné, Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete

Ezt követően Szabó-Zsura Brigitta a Bizottság korábbi vezetőjeként összegezte a 2017-ben végzett munkát és beszámolt az áprilisban megrendezett "Nyitott ház az esélyegyenlőség jegyében" elnevezésű rendezvény és a novemberben Ráckevén megtartott "Esélyegyenlőség a magyar munkaerő-piacon" című kétnapos tréning tapasztalatiról.

A LIGA alapszabályának megfelelően a Bizottság tagjai maguk közül választják meg vezetőjüket. Hangonyi Adrienn levezetőként jelöltállításra és szavazásra kérte fel a megjelent tagokat, akik egyhangúlag Szabó-Zsura Brigittát választották meg ismét a Bizottság vezetőjének.

A 2018-as munkaterv vonatkozásában bemutatásra került a FES irányába benyújtott pályázatok tartalma, meghatározásra kerültek az idei rendezvények tervezett időpontjai és a következő Bizottsági ülés dátuma.

Az ülés végén a LIGA Esélyegyenlsőgi Bizottsága úgy döntött, támogatja az Európai Szakszervezeti Szövetség kampányát, amely a munka és a magánélet összehangolásáról szóló európai direktíva elfogadás érdekében folyik.  

sz.zs