Aktualitások a LIGA elnöksége előtt

A LIGA elnökségének március 12-i, rendkívüli ülésének napirendjén szerepelt - egyebek mellett - az éves munkaterv, a 2007-es költségvetés megtárgyalása, a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének csatlakozása, a regionális irodák helyzete, az egészségügyi reformelképzelések megbeszélése, állásfoglalás kialakítása a több biztosítós rendszerről, a LIGA országos jogsegély-szolgálatának beindítását előkészítő döntés, valamint a LIGA Tanács időpontjának és napirendi pontjainak meghatározása. A Gaskó István elnök vezette ülésen részt vett Mészáros Géza elnökségi tag, a Hosz elnöke is...

Aktualitások a LIGA elnöksége előtt

A LIGA rendkívüli ülésén - az előző ülés emlékeztetőjének elfogadása után - a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének csatlakozásának módjáról, annak részleteiről egyeztettek.

Ezt követően az elnökség beszámolóját, majd a 2007. évi elnökségi munkatervet és a 2007. évi költségvetés tervezetének fogadták el.

A regionális irodák helyzetét tárgyalva több elnökségi tag is megfogalmazta, hogy egy konföderáció életében fontos szerepet játszanak a regionális irodák.

Maradjon meg ez a költségvetési kapu a LIGA terveiben. Abban egyetértek, hogy valóban személyfüggő az irodák sorsa, ugyanakkor a területi jelenlét elengedhetetlen - mondta Mészáros Géza elnökségi tag.

LIGA elnökségeEzt követően az egészségügyi reformelképzeléseket beszélték meg. A LIGA elnöksége fontosnak tartja egy markáns állásfoglalás kialakítását az egy vagy több biztosítós rendszerről, vagyis mondjuk el, mit támogat a LIGA - mondta Horváth Lajos ügyvezető alelnök.

Az elnökség a Konvergencia-program munkavállalókat érintő intézkedései elleni fellépést is értékelte. Ezt követően a szakszervezeti tisztségviselők középfokú képzési koncepcióját fogadták el a döntéshozók, majd a LIGA országos jogsegély-szolgálatának beindítását előkészítő döntést tárgyalták.

Az elnökség a LIGA Tanács ülésének napirendi pontjait is meghatározta, majd a lebonyolítás március 29-i időpontja mellett határozott.

Szita Róbert