A Veszprém megyei Bíróság visszahelyezte a Pétieket

A Veszprém megyei Bíróság jogerős döntésében visszahelyezte a pétfürdői Nirtrogénművek Rt. négy, jogtalanul elbocsátott tisztségviselőjét.

Mint ismeretes a dolgozók által törvényesen választott üzemi tanács törvényi felhatalmazásánál fogva szót emelt, majd ezt követően bírósági eljárást kezdeményezett a vállalat jóléti célú ingatlanjainak jogsértő eladása ellen, hogy megakadályozza a munkavállalók kisemmizését.

A vállalat azonban rendkívüli felmondással fenyegette meg az üzemi tanácsot, ha nem áll el a bírósági pertől. Az üzemi tanács más konföderációhoz tartozó tagjai behódoltak, míg a LIGA Szakszervezet tagjai kitartottak a munkavállalói igények képviselete mellett. Őket a munkáltató rendkívüli felmondással kirúgta. Bár a bíróság már első fokon elítélte a céget, a nem jogerős döntést a Nitrogénművek Rt. azért nem hajtotta végre, mert már felvett dolgozókat az elbocsátottak helyébe.

Remélhetőleg Falussy Sándor, az üzemi tanács volt tisztségviselője és a Nitrogén Összefogás Szakszervezet elnöke és tisztségviselő társai számára a jelenlegi jogerős ítélet elég támaszt ad, hogy a munkáltató ez alkalommal végre is hajtsa a rendelkezéseit.

További részleteket a jogerős döntés kézhezvétele után közlünk.