Kétkamarás Parlamentet és a megszorítások visszavonásának időzítését kéri a LIGA!

Sajtótájékoztatót tartott a LIGA

A LIGA szakszervezetek október 4-i sajtótájékoztatóján Gaskó István kijelentette: a szövetség rendkívül elszánt, s úgy gondolja, hogy a jövőben a társadalomnak egyre nagyobb szerepet kell kapnia a politikai és gazdasági problémák megoldásában. Ezért a LIGA - az elnökség döntésével összhangban - kezdeményezi a második parlamenti kamara létrehozását, s az ennek megfelelő alkotmánymódosítást. A tájékoztatón az is elhangzott, hogy nem vált oka fogyottá a LIGA által október 28-ra tervezett demonstráció...

A LIGA elnöke hozzátette: amennyiben a pártok lesöpörnék a kétkamarás parlamentre tett kezdeményezést, úgy a LIGA népszavazást fog kezdeményezni e kérdésben. Újságírói kérdésre válaszolva az elnök még elmondta azt is, hogy minimális eredményként a LIGA időzíteni óhajtja a megszorítások visszavonását. Gaskó István szerint ideje lenne végre nekimenni a feketegazdaságnak!

Kónya Péter, a LIGA társelnöke elmondta, hogy a politikusok felelőssége, hogy mihamarabb megoldódjon a belpolitikai konfliktus. Az FRDÉSZ által október 14-re szervezett figyelmeztető demonstrációval kapcsolatban kijelentette: noha megindultak a tárgyalások a kormány és a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek küldöttségei között, ám amíg nincsenek konkrét garanciák, addig nem válik oka fogyottá a Kossuth-térre tervezett figyelmeztető demonstráció! A megállapodás határideje: október 10-e!

 

Szita Róbert