Óriási bérreform következhet, mutatjuk a részleteket!

Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke a Mandiner megkeresésére megerősítette, valóban egyeztetnek a munkáltatókkal egy hosszú távú, gyökeres változásokat hozó új bérrendszerről, amely megtartja a minimálbért, és megerősíti az ágazati érdekegyeztetést, hasonlóan Ausztriához és több más nyugat-európai ország gyakorlatához.

Az egyik legnagyobb változást jelentené, hogy a következő 3-4 év átmeneti időszakának végére a garantált bérminimum összeolvadna a minimálbérrel. A kötelező legkisebb kereset összege ezzel együtt jelentősen emelkedne.
A garantált bérminimum jelenleg ismert formájának megszüntetése részben azért vetődött fel a háromoldalú egyeztetéseken, mert mind a szakszervezetek, mind a munkáltatói képviseletek a mai munkaerőpiaci igényekhez jobban igazodó, rugalmasabb struktúrának tartják az ágazati bértarifa rendszer bevezetését.

A szakszervezeti vezető a részletekről elmondta, hogy a minimálbér megmarad, annak összegénél továbbra sem kereshetne kevesebbet egy munkavállaló sem. Az eddig központilag meghatározott bérminimum helyett pedig az ágazati bérminimumok meghatározása, és az ágazati kollektív szerződések segítenék a magyarországi bérek lendületes felzárkózását.

„A vállalati szinten megkötött kollektív szerződések gyakorlata jelenleg a legelterjedtebb Magyarországon, ágazati szintű megállapodás egyedül a villamosenergia-ágazatban van, ahol viszont régóta jól működik. Az ágazatban dolgozó munkavállalók fizetése magasabb az átlagnál. Ráadásul az ágazati bérminimum-rendszerre mutatkozó igényt jelzi, hogy egyre több vállalkozásnál felvetődik a tárgyalásokon a helyi munkavállalók kötelező legkisebb bérének az országostól eltérő meghatározása” – részletezte Mészáros Melinda.

https://mandiner.hu/gazdasag/2023/11/oriasi-berreform-kovetkezhet-mutatjuk-a-reszleteket