A család és a munkavégzés

2023. szeptember 28-29-ig a LIGA Szakszervezetek Esélyegyenlőségi- és Ifjúsági Bizottsága a Friedrich Ebert Stiftung támogatásával konferenciát rendezett „A család és a munkavégzés” címmel, Egerben. A tanfolyamot Fürjes-Gábor József, a LIGA társelnöke és Németh Edit (FES) nyitotta meg. 

A család és a munkavégzés

Dr. Szabó-Zsura Brigittta, a rendezvény egyik házigazdája elmondta, a konferencia mindazoknak a szakszervezeti tagoknak és tisztségviselőknek szól, akik érdeklődnek az esélyegyenlőségi és ifjúsági ügyek iránt és fontosnak tartják a munka és magánélet közötti egyensúly megteremtését..

Az eseményen előadás hangzott el a szülők és a gondozók munkajogi lehetőségeiről (Dr. Tóth Hilda egyetemi docens, Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar),

Eger5.jpg [sm-300]

illetve aszülők és gondozók helyzetéről Magyarországon (Dr. Szabó-Tóth Kinga intézetvezető, Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar, Alkalmazott Társadalomtudományok Intézet).

Eger 6.jpg [sm-300]

A konferencián előadást hallgathattak meg a résztvevők az Európai Szociális Pillérről (Dr. Szabó-Zsura Brigitta, LIGA Szakszervezetek), valamint megtörténik az Esélyegyenlőségi és az Ifjúsági Bizottság bemutatása (Dudás Roland, LIGA Szakszervezetek és Dr. Szabó-Zsura Brigitta, LIGA Szakszervezetek)

Eger9.jpg [md-600]

Az esemény másnapján "Távmunka, vagy home office?" címmel, a távmunkavégzés szabályairól ad elő dr. SzabóZsura Brigitta,

Eger8.jpg [md-600]

és a kollektív szerződésekben rejlő lehetőségek a munka és magánélet összeegyeztetése érdekében címmel előadást tart dr. Gyurkovics Bence is.

Eger3.jpg [md-600]

kl