A jobb élet reményében

2023. március 23-án "A jobb élet reményében" címmel konferenciát rendezett az ELTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszéke Budapesten a munka és magánélet egyensúlyának kérdéséről és az EU jogharmonizációjáról. Az eseményen felszólalt Mészáros Melinda, a LIGA Szakszervezete elnöke is.

A jobb élet reményében

A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – Az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében címmel nemzetközi konferenciát rendeztek A konferencia támogatói voltak a FES Budapest, az ELTE ÁJK, a Magyar Jogász Egylet, a Munkajogi és Szociális Jogi Szakosztály, a Munkajog Folyóirat és a Magyar Munkajogi Társaság. 

A konferenciát Kajtár Gábor az ELTE ÁJK tudományos dékánhelyettese és Beate Martin, a Friedrich Ebert Stiftung budapesi igazgatója nyitotta meg. 

A konferencia programja

Hungler Sára adjunktus, ELTE ÁJK, kutató,Társadalomtudományi Kutatóközpont: Szülők és gondozók – a 2019/1158 irányelv legfőbb célkitűzései és jogközelítési normái a munka és a magánélet összhangjáért.

Vallasek Magdolna egyetemi adjunktus, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jogtudományi Intézet, Andrea Sitzia egyetemi docens, Padovai Egyetem, Államtudományi, Jogi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszék, Rácz Réka adjunktus, ELTE ÁJK: A román, az olasz és a magyar jogharmonizáció – Az irányelv jelentősége három tagállam jogi szabályozásának tükrében.

Petrovics Zoltán adjunktus, ELTE ÁJK: Az átlátható és kiszámítható munkakörülményekről – a 2019/1152 irányelv legfőbb célkitűzései és jogközelítési normái.

Vallasek Magdolna, Andrea Sitzia, Horváth István tanszékvezető, ELTE ÁJK: A román, az olasz és a magyar jogharmonizáció – Az irányelv jelentősége három tagállam jogi szabályozásának tükrében.

Mészáros Melinda elnök, LIGA Szakszervezetek, Bálint Adrienn igazgató, Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége: Ahogyan a szociális partnerek látják – Mennyiben segítik a munkáltatók és a munkavállalók érdekeinek összehangolását az EU követelmények és a magyar szabályozás?

képünkön Vallasek Magdolna, Petrovics Zoltán, Hungler Sára