Új ügyvivő az OMB Munkavállalói oldalán

Amint azt már korábban megírtuk, az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivői posztjáról 2023. március elsejei hatállyal lemondott Borhídi Gábor (a képen középen), aki huszonöt éven át töltötte be a tripartit rendszerben működő Országos Munkavédelmi Bizottság munkavállalói oldal ügyvivői tisztségét, ezért az oldal új ügyvivőt választott.

Új ügyvivő az OMB Munkavállalói oldalán

Az új ügyvivő megválasztására a Gazdaságfejlesztési Minisztériumban 2023. március 1-én került sor. A Munkavállalói oldal Szakszervezeti Konföderációk által delegált öt tagja közül - prof. Dr. Felszeghi Sára, Dr. Dudás Katalin, Kondor Norbert, Dancsecz Balázs, Miskéri László-, választotta meg az új ügyvivőt.

A tagok egyhangú szavazatukkal Dr. Dudás Katalint választották ügyvivőnek.

Dr. Dudás Katalin több éves munkajogi tapasztalattal rendelkezik. Dolgozott minisztériumban a munkaügyi jogszabály-előkészítés területen, majd a munkaügyi és munkavédelmi hatóság vezetője volt. Több mint tíz éve „szabadúszó”, ügyvédként tevékenykedik, munkajogot és munkavédelmi eljárásjogot tanít több egyetemen külsős oktatóként: az ELTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszékének, a BME Munkavédelmi Továbbképző Központjának óraadója. A jogon kívüli érdeklődési területe a szervezetfejlesztés, a közösségi stratégiaalkotás.

DudásK.jpg [sm-300]

A Munkavállalói oldal tagjai köszönetüket fejezték ki Borhídi Gábornak eddigi, felelősségteljes, elhivatott munkájáért, és felkérést kapott, hogy a oldal munkáját megbízott szakértőként a továbbiakban segítse.

Az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal munkáját állandó és eseti megbízással rendelkező szakértők segítik, jelenleg nyolc olyan szakember, akik a munkabiztonság és munkaegészségügy szakmai kiválóságai.

Miskéri László