Nem született meg január végére a megegyezés az állami vállalatok béremeléséről

Továbbra sem tudni lehet, hogy mennyivel emelkedik januártól a közszolgáltató vállalatoknál dolgozó mintegy 200 ezer munkavállaló keresete. A postások, vízügyesek, MÁV-Volán-dolgozók elégedetlenek: attól tartanak, hogy a drágulás teljesen megeszi az idei béremelésüket. A szakszervezeti vezető szerint sztrájk híján egy munkavállalói tiltakozás is benne van a levegőben, ha nem sikerül megőrizni a fizetésüket reálértéken.
2023.02.01 | Szerző: Járdi Roland


Továbbra sincs megállapodás a közszolgáltató vállalatoknál dolgozók béremeléséről. Olyan alacsony mértékű a munkáltatók ajánlata, ami elfogadhatatlan az érdekképviseletek számára – mondta a Világgazdaságnak Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke, akit azok után kérdeztük a bérmegállapodásokról, hogy január közepén a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumának (KVKF) keretében egy asztalhoz ültek a szakszervezetek, a munkáltatói oldal és a tulajdonosi jogokat gyakorló kormány képviselői, hogy a négy közszolgáltató ágazat csaknem 200 ezer munkavállalójának fizetésemeléséről egyeztessenek. 

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2023/02/az-allami-vallalatok-dolgozoi-bukastol-tartanak-az-idei-beremelesen-ha-igy-marad