Kitelepülések vidéken

2022. április-május hónapjában a LIGA Szakszervezetek regionális referensei szabadtéri akciókat szerveztek, hogy felhívják a figyelmet az érdekvédelem fontosságára és a helyi szervezők a munkavállalókkal közvetlenül is tudjanak találkozni.  

Szentes

A kitelepülések sorozatát dr. Szabó-Zsura Brigitta nyitotta meg 2022. április 22-én Szentesen. A regionális referens a Damjanich János laktanyában a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, műszakiak napja, családi nap és katonai műszaki bemutató eseményt használta arra, hogy az érdemvédelem fontosságát ismertesse a résztvevők családtagjainak vagy éppen középiskolás korú fiataloknak.

zsura kitelepülés2.jpg [md-600]

Az érdeklődők a LIGA Szakszervezetek kiadványait és szórólapjait kapták meg. Szabó-Zsura Brigitta elmondta, a fiatalok körében volt, aki már tudta, miért fontos a szakszervezeti tagság, míg mások esetében előfordult, hogy nem rendelkeztek kellő információval. „Az aktív munkavállaló korú látogatok közül többen érkeztek hozzánk úgy, hogy mástól hallattak a kiadványokról és elmondák, hogy nekik erre nagy szükségük van a munkájuk során, és minden kiadványból vittek magukkal. Kifejezetten hangsúlyoztuk nekik, hogy állunk rendelkezésükre, amennyiben szeretnének szakszervezeti tagok lenni, és kérdésük merülne fel”.

Paks

Dr. Kerekes Edit 2022. május 1-én Pakson az Atomerőmű által szervezett családi napon ismertette az érdekvédelem fontosságát és beszélt érdeklődő munkavállalókkal. A rendezvényen több százan megfordultak, és a változatos programok mellett szórólapokat és kiadványokat vittek magukkal. Az információs pulthoz a lufik és játékok vonzották a gyermekeket, a felnőtteket pedig az a csapat, amely kész volt a legváltozatosabb érdekvédelmi témákban felvilágosítást adni a pulthoz sétálóknak.

Kitelepül Edit.jpg [md-600]

Dunaújváros

2022. május 11-én Dunaújvárosban, a Dunaferr gyára előtti téren bontott zászlót (és sátrat) a LIGA Szakszervezetek regionális referense, dr. Bognár Ferenc. Elmondta, az a céljuk, hogy a gyárból kijövő munkavállalóknak osztanak szórólapokat, meghívják őket egy játékos érdekvédelmi kvíz kitöltésére. Az ügyes kitöltőket pedig meghívják egy sörre.  

Dújváros kitelepülés.jpg [md-600]

„A Denso munkavállalói is itt vannak, felállítottak egy másik sátrat is, hogy segítsenek a szervezőknek” – avatott be a részletekbe az érdekvédő. – „Az a tervünk, hogy a LIGA Ifjúsági és Munkás Érdekvédelmi Szervezet is hasonló rendezvényt szervez majd a közeljövőben.”    

Dújváros kitelepülés.jpg [md-600]

Miskolc  

A következő kitelepülés 2022. június 13 és 17 között a miskolci Joyson gyár területén lesz, ezt Dudás Roland regionális referens szervezi.

k.l.