A kormányhivatalok segítik a Tungsram-dolgozókat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2022. május 17-i közleménye szerint az ITM az érintett megyei kormányhivatalokkal, kamarákkal, térségi munkaerőigényt jelző gazdasági szereplőkkel, munkaerő-közvetítőkkel és kölcsönzőkkel együttműködve igyekszik hozzásegíteni a cég munkavállalóit ahhoz, hogy munkából munkába állhassanak.

A kormányhivatalok segítik a Tungsram-dolgozókat

A Tungsram Operations Kft. mostanáig csak vidéki egységeire jelentette be csoportos létszámleépítési szándékát, az egyezetések több helyszínen is megkezdődtek. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint az intézkedéseket legkorábban nyár közepi kezdettel, több ütemben tervezik megvalósítani.

A kormányhivatalok célzott szolgáltatásaikkal a szociális-jogi következmények kezelésében, az álláskeresésben és mielőbbi munkába állásban segítik a munkavállalókat. Alapvető törekvés, hogy a dolgozók lehetőség szerint azonnal kenyérkeresethez jussanak új foglalkoztatójuknál. Felvételükhöz a már futó programokban többféle állami támogatást igényelhetnek leendő munkaadóik.  

A gyakorlott szakemberek gyors elhelyezkedését jelentősen megkönnyítheti az élénk munkaerő-piaci kereslet. A cég vidéki telephelyeinek otthont adó városokban a csoportos leépítésben érintett létszámnál több üres álláshelyet tartanak nyilván. A kamarák közvetítésével vagy közvetlen céges megkeresések alapján már most több száz Tungsram-dolgozó továbbfoglalkoztatása iránt igényről tudnak a kormányhivatalok.

ITM