Szakszervezetek a digitális térben

2022. május 12-én és 13-án a LIGA Szakszervezetek a „Szakszervezetek a helyreállításért” projekt keretében digitális ismereteket bővítő tanfolyamot tartott Kecskeméten.   

A digitális tanfolyam célja az volt, hogy növelje a szakszervezeti képviselők digitális tudatosságát és felkészítse őket a digitális eszközök nyújtotta lehetőségek kihasználására. A résztvevőket a szervezők a Bács-Kiskun megyei Katona József Könyvtár számítógépekkel felszerelt termébe invitálták, biztosították a hálózatot, valamint a számítógépeket is, hogy ne csak elméletben, hanem a gyakorlatban is végre tudják hajtani a különféle informatikai feladatokat.

A képzést Kővári Attila, programozó, informatikai szakértő nyitotta meg. A digitális eszközök által keltett kihívásokról tartott elméleti bevezetése után a hallgatóknak gyakorlati feladatokat adott, többek között blog illetve honlap-készítés, körlevél írás és egyéb praktikus feladatok formájában.

T SZ Kecskemét.JPG [md-600]

Délután Tóth-Szabó Szilvia tartalom-marketing szakértő a szociális média használatáról tartott előadást, hiszen a szakszervezetek többsége már tartalmakat tölt fel az internetre – azonban az nem mindegy, mindezt hogyan teszi. Végül e sorok írója egészítette ki az első napi előadók sorát, szakszervezeti honlap készítés, közvélemény-kutatás az Űrlapok eszközzel volt a mondanivalójának fő tárgya.

KÁ Kecskemét.JPG [md-600]

Másnap dr. Kéri Ádám a Személyes adatok védelme a GDPR tükrében címmel beszélt arról, hogy azok a tartalmak, amelyeket megosztunk, milyen problémákat vethetnek fel, éppen ezért, mire kell figyelni a publikálásnál, valamint érzékeny információk gyűjtésénél.

DSC_0060.JPG [md-600]

A tanfolyamot szakmai beszélgetés zárta, amelyen a résztvevők elmondták, hogyan kommunikálnak a digitális térben, és milyen új fejlesztéseken gondolkodnak azért, hogy a tagjaik és a munkavállalók számára hatékonyabban és jobban tudják az informácóikat eljuttatni.  

Kozák László