Az összefogásnak nincs alternatívája

2022. március 31-én a LIGA Tanács ülésén Hatvani Jácintot a küldöttek a LIGA Szakszervezetek társelnökévé választották. Rövid bemutatkozást kértünk az új társelnöktől.

Az összefogásnak nincs alternatívája

- Magamról annyit mondanék el, hogy 1984-ben születtem, kereskedő, villanyszerelő és marketing- és reklám ügyintéző szakmák megszerzése után diplomámat a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karán, humánszervező szakon szereztem, valamint a Budapesti Metropolitan Egyetemen okleveles közgazdász MBA szakon végzettséget.

- 2010-től dolgozom a Paksi Atomerőmű Zrt.-ben, ahol az érdekképviselet területén több beosztásban is szerepet vállaltam. 2015 tavaszától a Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezetének az elnöke, 2020-tól az MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség elnöke, valamint az EVDSZ elnökségi tagja vagyok.

- Ahogy a LIGA tanács ülésen is elmondtam, számomra a szakszervezeti összefogásnak nincs alternatívája. A szakszervezeti mozgalomhoz, nevezetesen a LIGA Szakszervezetekhez az első kötődésem a 2012-es Munka törvénykönyve elleni félpályás útlezárás, amelyben részt vettem. Ekkor az atomerőműben dolgozók Pakson és Szekszárdon is lezárták az utakat.

- Később már én voltam a fő szervezője annak az 5000 fős tömeget megmozgató tüntetésnek 2018-ben, amely a Magyar Nemzeti Banktól átvonult a Kossuth térre, hogy követelje, a kormányzat vonja vissza a béren kívüli juttatások többlet-adó terheit. Bár a kitűzött célt nem értük el, a kormány változtatott a rendelkezéseken, így például valamennyi pénztári befizetés után is igénybe lehet venni az szja visszatérítést.  

- A LIGA Szakszervezetekben a célom az érdekvédelem fejlesztése, ehhez szeretnék a jövően társelnökként hozzájárulni.

A szavazás mellett a LIGA Tanács ülés keretében a küldöttek elfogadták a szervezet 2021. évi pénzügyi és elnökség 4 éves összevont valamint éves beszámolóját a 2022. évi pénzügyi tervét.

l-